Auguszta
-7 °C
0 °C

Megkéseltek egy magyart Szabadkán

2008.04.19. 15:41
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint a támadás különböző nemzetiségűekkel való leszámolás volt.

Újabb magyart késeltek meg Szabadkán szombatra virradó éjszaka - közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Egy fiatal párba belekötött két másik fiatalember, akik közül az egyik kést rántott és hasba szúrta a pár férfi tagját.

A sérültet megműtötték, túl van az életveszélyen. A pártvezető csak annyit árult el, hogy különböző nemzetiségűek leszámolásáról van szó. Pásztor az incidenst nem kívánja kampánycélokra felhasználni. Május 11-én helyi, vajdasági és szerbiai választásokat tartanak.

A Független Hírügynökség úgy értesült, hogy a fizikai leszámolás áldozata magyar nemzetiségű, a 19 éves K. Attila. A szabadkai rendőrség gyors akciójának nyomán az egyik támadót, bizonyos Luka T.-t már megtalálták és őrizetbe vették, a másikat még keresik. A késelő ellen vizsgálati fogságot rendeltek el, és gyilkossági kísérlet alapos gyanújával bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Pásztor elismerően szólt a szabadkai rendőrség gyors reagálásáról. A pártvezető a sajtóértekezleten aggasztónak nevezte, hogy a késelés a város központjában történt, számos tanú jelenlétében, ám senki sem tett semmit a megakadályozására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!