Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Egy mobiltelefon miatt lőtte agyon a fiút

2003.07.18. 16:25
A Szabolcs megyei Nyírbélteken egy férfi agyonlőtt egy 18 éves fiút. Az áldozat és a 38 éves férfi pénteken délelőtt a helyi orvosi rendelő előtt keveredett szóváltásba - az Index információi szerint egy mobiltelefon miatt.
A vita elfajul és a férfi fejen-, illetve mellkason lőtte a fiút, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az Index úgy értesült, hogy a vita egy eltűnt mobiltelefon miatt robban ki a két család között.

Halálos lövések

Úgy tudjuk, a gyilkossággal gyanúsított férfi a mobiltelefon eltűnését akarta számon kérni a fiún, aki apját kísérte a rendelőbe. A családok az épület előtt csaptak össze, a szóváltásból gyorsan verekedés lett. Az ütközet végén a férfi egy pisztolyt rántott elő és fejen, illetve mellkason lőtte a fiút, aki a helyszínen életét vesztette.

A feltételezett tettes az orvosi rendelő épületébe menekült, ott kapták el a rendőrök - mondta az Indexnek Babus Andrea, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A kihallgatások során szerzett adatok alapján a rendőrség forrónyomos csoportja elfogott egy körözött személyt is. A gyanúsított lakásán a rendőrök még két lőfegyvert és 40 darab lőszert találtak.

A férfinak nem volt engedélye a maroklőfegyverre, ezért az emberölés mellett lőfegyverrel való visszaélés miatt is felelnie kell majd.

Vigyázni kell rájuk

Az esetleges újabb bűncselekmény elkövetésének megelőzése érdekében a környéken megerősített járőrszolgálatot és fokozott ellenőrzést látnak el a nyírbátori kapitányság rendőrei. A konfliktus kezelésében a rendőrség a polgárőrség, valamint a helyi és a megyei kisebbségi önkormányzat megbízottjainak a segítségét is igénybe veszi.