Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Összevarrt ajkakkal könyörög az államnak

2007.10.21. 09:52
A kolumbiai férfi mazochista akciójával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy senki nem figyel.

Összevarrt ajkakkal, vasálarcban kéri a kormányt egy munkanélküli kolumbiai férfi, hogy segítsen családja gazdasági helyzetén. Az 52 éves Luis Miguel Aldana szombaton elmondta, hogy öt nappal korábban kezdte a tiltakozásnak ezt a szokatlan módját, miután kizárták bogotái lakásából. A kéthavi elmaradt lakbér kifizetése helyett Aldana cipőt vásárolt három gyermeke számára.

Most arra kéri a kormányt, nyújtson számára hitelt, hogy vállalkozásba kezdhessen és kifizethesse a felesége és a gyermekei egészségbiztosítását. Mint mondta, a kölcsön nélkül a család utcára kerül.

"Azért csinálom ezt, hogy felkeltsem a figyelmet, mivel az emberek szíve és arca vasból van. Senkit sem hallgatnak meg, és azt hiszik, hogy ez csak tréfa" - mondta szája a szélén artikulálva Aldana. A férfi most egy szomszédos házban lakik, ahol egy ágyon ül leláncolt kézzel és lábbal.

Az elmúlt három évben tapasztalt szárnyaló gazdasági növekedés ellenére Kolumbiában továbbra is magas a munkanélküliség: augusztusban elérte a 10,6 százalékot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?