István, Vajk
17 °C
34 °C

Összevarrt ajkakkal könyörög az államnak

2007.10.21. 09:52
A kolumbiai férfi mazochista akciójával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy senki nem figyel.

Összevarrt ajkakkal, vasálarcban kéri a kormányt egy munkanélküli kolumbiai férfi, hogy segítsen családja gazdasági helyzetén. Az 52 éves Luis Miguel Aldana szombaton elmondta, hogy öt nappal korábban kezdte a tiltakozásnak ezt a szokatlan módját, miután kizárták bogotái lakásából. A kéthavi elmaradt lakbér kifizetése helyett Aldana cipőt vásárolt három gyermeke számára.

Most arra kéri a kormányt, nyújtson számára hitelt, hogy vállalkozásba kezdhessen és kifizethesse a felesége és a gyermekei egészségbiztosítását. Mint mondta, a kölcsön nélkül a család utcára kerül.

"Azért csinálom ezt, hogy felkeltsem a figyelmet, mivel az emberek szíve és arca vasból van. Senkit sem hallgatnak meg, és azt hiszik, hogy ez csak tréfa" - mondta szája a szélén artikulálva Aldana. A férfi most egy szomszédos házban lakik, ahol egy ágyon ül leláncolt kézzel és lábbal.

Az elmúlt három évben tapasztalt szárnyaló gazdasági növekedés ellenére Kolumbiában továbbra is magas a munkanélküliség: augusztusban elérte a 10,6 százalékot.