Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Tinédzser szatírt fogtak Dunaújvárosban

2007.02.16. 21:56
Tizennégy éves is alig múlt az a fiú, aki a rendőrség gyanúja szerint számos fiatal lányt és nőt molesztált az elmúlt két hétben Dunaújvárosban. A fiatal szatírt szervezett akció keretében fogták el a Fejér megyei város nyomozói.

Február elsejétől több dunaújvárosi fiatal lány és nő tett rendőrségi feljelentést molesztálás miatt. Mivel az ügyekben számos hasonlóságot fedeztek fel a nyomozók, nem volt kétséges, hogy ugyanazt az elkövetőt kell keresni. Az összesen hat ügyben közös volt, hogy az iskolába tartó fiatal nőket a Technikum vagy a Római városrészben támadta meg a szatír. A tettes tapogatni kezdte őket, miközben néha önkielégítést is végzett.

A nyomozás pénteken délelőtt hozta meg az eredményét: az egyik iskolánál a rendőrök felfigyeltek egy fiatal férfire, aki az arra járó lányokat figyelte. Mivel ráillett az a személyleírás, amit a megtámadott fiatal nők adtak, előállították. A gyanúsítottról kiderült, hogy egy, a 14. életévét alig betöltött fiatalemberről van szó; vele szemben szemérem elleni erőszak miatt indult eljárás.

A szatír üldözése közben egy másik szemérem elleni erőszak ügyében indított nyomozás elkövetőjét is elfogták a dunaújvárosi rendőrök. A középkorú férfi január közepén egy Martinovics utcai liftben kísérelt meg fajtalankodásra bírni egy fiút. Kiderült, hogy a gyanúsított korábban már volt büntetve hasonló szexuális bűncselekmény miatt.