Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tinédzser szatírt fogtak Dunaújvárosban

2007.02.16. 21:56
Tizennégy éves is alig múlt az a fiú, aki a rendőrség gyanúja szerint számos fiatal lányt és nőt molesztált az elmúlt két hétben Dunaújvárosban. A fiatal szatírt szervezett akció keretében fogták el a Fejér megyei város nyomozói.

Február elsejétől több dunaújvárosi fiatal lány és nő tett rendőrségi feljelentést molesztálás miatt. Mivel az ügyekben számos hasonlóságot fedeztek fel a nyomozók, nem volt kétséges, hogy ugyanazt az elkövetőt kell keresni. Az összesen hat ügyben közös volt, hogy az iskolába tartó fiatal nőket a Technikum vagy a Római városrészben támadta meg a szatír. A tettes tapogatni kezdte őket, miközben néha önkielégítést is végzett.

A nyomozás pénteken délelőtt hozta meg az eredményét: az egyik iskolánál a rendőrök felfigyeltek egy fiatal férfire, aki az arra járó lányokat figyelte. Mivel ráillett az a személyleírás, amit a megtámadott fiatal nők adtak, előállították. A gyanúsítottról kiderült, hogy egy, a 14. életévét alig betöltött fiatalemberről van szó; vele szemben szemérem elleni erőszak miatt indult eljárás.

A szatír üldözése közben egy másik szemérem elleni erőszak ügyében indított nyomozás elkövetőjét is elfogták a dunaújvárosi rendőrök. A középkorú férfi január közepén egy Martinovics utcai liftben kísérelt meg fajtalankodásra bírni egy fiút. Kiderült, hogy a gyanúsított korábban már volt büntetve hasonló szexuális bűncselekmény miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?