Sára, Márió
2 °C
6 °C

Százfős razzia, egy gyanúsított

2001.07.22. 17:28
Kapcsolódók (1)
Közel száz rendőr és egyéb "szerv" rohanta le vasárnapra virradóra a Tisza-parti gergelyiugornyai diszkót. Az akció eredményeként megmotoztak mintegy hatszáz vendéget, közülük huszonnégyet talált az orvos a kábítószer-fogyasztás szempontjából gyanúsnak. A tesztek után végül egy fiatalnál mutatták ki a kábítószer használatát. Emellett találtak mintegy tíz adag gazdátlanul heverő könnyű drogot is.
A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint "a rendőrség és a határőrség villámgyorsan körülfogta az épületet, ahonnan egyenként engedték ki a körülbelül 5-600 vendéget és alkalmazottat". Az orvos szakértő a diszkó ajtajában egyenként vizslatta át a vendégek szemét, mint a közlemény fogalmaz: a pupillákat vették szemügyre.

A szemrevételezés nyomán huszonnégy gyanús ifjút állítottak elő, ám a vizeletvétellel végrehajtott gyorsteszt csak egyiküknél mutatott ki droghasználatot. Ellene nyomban eljárás is indult.

"Mindeközben a kiürített diszkóban kábítószer-kereső kutyák szaglásztak körül" - olvasható a közleményben. Az ebek a padlón találtak: három zacskó cannabis-származékot, négy gramm amphetamint és egy marihuánás cigarettát. A lefoglalt, ám gazdátlan drogok értéke a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányáság közlése szerint nem éri el a huszonötezer forintot.

A többi ellenőrző szerv - ÁNTSZ, mukaügyi ellenőrök és mások - is feltártak számos kisebb-nagyobb hiányosságot a szórakozóhely működtetésében, és megtették a megfelelő lépéseket - zárul a közlemény.