Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kettős félrekefélés, hármas gyilkosság

2008.09.30. 15:05
Három embert ölt meg Oroszországban a hét végén egy Rosztov megyei férfi, miután rajtakapta feleségét, hogy az két barátjával megcsalta. Egy konyhakéssel mindhármukat leszúrta, majd telefonon kihívta a rendőrséget és a mentőket.

A hét végén Millerovo nevű orosz kisvárosban három baráti házaspár piknikezni volt. Hazaúton a három férfi megállapodott, hogy hazakísérik asszonyaikat, majd az egyik éjszakai bárban még összejönnek néhány pohár italra. A 31 éves elkövető így is tett: a megbeszélt időben megjelent a szórakozóhelyen. Barátaira azonban hiába várt. Körülbelül egy óra múlva felkerekedett, s hazament.

Lakásába belépve hidegzuhanyként érte a látvány. Egyik barátját anyaszült meztelenül találta a hálószobában, míg a konyhából heves nyögések hallatszottak. Benyitva egyértelmű helyzetben pillantotta meg meztelen feleségét és a másik barátját. A rendőröknek később azt mondta, hogy nem tudja, miként került hozzá a konyhakés, tény viszont, hogy mindhármukkal végzett.

Amikor felfogta, hogy mit tett, értesítette a mentőket és a rendőrséget. Gyilkosság alapos gyanújával bűnvádi eljárást kezdeményeztek ellene, ám a cselekménye súlyának tisztázása érdekében pszichiátriai megfigyelés alá helyezték, hogy kiderüljön: mennyire volt ura cselekedeteinek a hármas gyilkosság elkövetésekor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!