Benedek
-5 °C
5 °C

Elektronikusan felügyelik a szexuális ragadozót

2005.11.22. 21:19
Debra LaFave-t bujaság és erkölcstelenség miatt büntették meg azután, hogy kiderült: a tanárnő 14 éves diákjával szexuális kapcsolatot tartott fenn.

Tíz év felügyeletet, illetve felfüggesztett büntetést kapott az a floridai tanárnő, aki 14 éves diákjával létesített szexuális kapcsolatot. Debra LaFave akár 30 év börtönbüntetést is kaphatott volna, védőinek azonban sikerült vádalkut kötniük. A bujaság és erkölcstelenség bűntettében vétkesnek talált - most már csak volt - tanárnőre különleges retorzió vár.

Elektronikus felügyelet

A vádalku értelmében LaFave három éven keresztül közösségi megfigyelés alatt áll majd, további hét éven át pedig felfüggesztett büntetésben részesül. A 25 éves - a bűncselekmény idején házasságban élő - nő minden lépését elektronikus úton megfigyelik, a tanárnőnek ezen kívül szexuális bűnözők számára előírt terápián is részt kell vennie, valamint felügyelet nélkül nem léphet kapcsolatba gyerekekkel.

A vádalku értelmében a bűncselekményben való felelősségét elismerő nő "szexuális ragadozóként" kerül nyilvántartásba, nem részesülhet az ügyről megjelenő újságcikkek vagy könyvek, illetve tévéműsorok hasznából sem.

A vallomások alapján összeálló történet szerint a tanárnő egy héttel az iskola utolsó napja után a 14 éves sértett társaságában a közeli Ocala városba autózott, hogy meglátogassák a fiú 15 éves unokatestvérét, majd mindhárman visszatértek Tampa Bay-be, egy kosárlabda-meccsre.

Orálisan kielégítette többször

A meccs előtt azonban a tanárnő elvitte őket saját lakására, és míg a 15 éves unokatestvér a lenti nappaliban videózott, Lafaye felvitte a 14 éves fiút az emeleti hálószobájába és orális szexben részesítette. Később, a meccs után, Lafaye megkérte a 15 éves unokatestvért arra, hogy vezessen helyette, ő pedig a hátsó ülésen ismét kielégítette orálisan a 14 éves fiút.

Pár nappal később a tanárnő újra azzal az ürüggyel, hogy elviszi őt kosárlabda-edzésre, az iskola területén lévő lakókocsiban szeretkezett a fiatalkorú sértettel. Június 15-én ismét meglátogatták a fiú unokatestvérét, és miután megint a 15 éves rokont ültette a volánhoz, a tanárnő a hátsó ülésen szeretkezett a sértettel. Két nappal később a dolog megismétlődött, a helyszín ezúttal egy park volt.

Az ocalai szomszédok ekkor azonban gyanút fogtak, és értesítették a fiú szüleit, akik felelősségre vonták a 15 éves unokatestvért, ő pedig mindent bevallott. Az unokatestvér szüleinek telefonja után a 14 éves sértett szülei is tudomást szereztek a történtekről, és miután kifaggatták gyermeküket, értesítették a rendőrséget.

Lafave azzal magyarázta különös kapcsolatukat tinédzserkorú szeretőjének, hogy "férjével szexuális problémái vannak", és hogy "különösen izgatónak találja a tényt, hogy amit tesz, az tilos". Az akkor 23 éves tanárnő tizenegy hónappal azelőtt kötött házasságot 25 éves vőlegényével.