Gerzson
-3 °C
2 °C

Szijjártó szerint politikai okokból lopták el a laptopját

2005.06.20. 13:01
Besurranó tolvajok jártak Szijjártó Péter fideszes képviselőnél, a Gyurcsány meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság elnökénél vasárnap éjjel. Az elmúlt hetekben a képviselő több fenyegető levelet kapott.

Tolvajok jártak Szijjártó Péter fideszes képviselő Pest megyei családi házában a hét végén, és ellopták a politikus laptopját és kézitáskáját. A Gyurcsány Ferenc meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság elnöke élettársával éppen akkor érkezett vidékről, és pakolt ki a kocsiból, amikor a besurranók náluk jártak.

Az ellopott tárgyaktól körülbelül "három centire" ott voltak a család két autójának slusszkulcsai, Szijjártó élettársának pénztárcája, illetve egy mobiltelefon; ezekhez a besurranók nem nyúltak. A képviselő ezért "nem hisz a piti besurranó meséjében", és gyanítja, hogy az akatáskában és a laptopon tárolt dokumentumokat akarták megszerezni. A táskában a vizsgálóbizottsági munkájával kapcsolatos iratok is voltak, mondta az Indexnek Szijjártó.

Szijjártó az elmúlt hetekben többször kapott fenyegető leveleket, amelyeket a parlamentbe címeztek. A "Ne menj egyedül az utcán sötétben", "El fogunk kapni" és ehhez hasonló üzenetekkel a képviselő nem foglalkozik, mert "nem ő az egyetlen, aki ilyeneket szokott kapni", csak a mostani ügy után döntött úgy, hogy a rendőrséghez fordul.

Szijjártó a betörés miatt feljelentést tett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Nem Szíjjártó az egyetlen fideszes képviselő, akinél rablók jártak a közelmúltban. Június 6-án betörtek és iratok után kutattak ismeretlenek Papcsák Ferenc fideszes képviselőnél, aki szintén a Gyurcsány Ferenc meggazdagodását vizsgáló bizottság ellenzéki tagja.