Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életveszélyben az elrabolt gyermek

2003.09.05. 21:57
A súlyos beteg, értelmi fogyatékos gyermeknek napjában többször életmentő gyógyszert kell szednie. A tizenhét hónapos szirmabesenyői gyermeket állítólag egy hatvan év körüli nő rabolta el.
Életveszélybe kerülhet az a tizenhét hónapos kisgyermek, akit egy eddig ismeretlen nő rabolt el pénteken délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőről. A HavariaPress értesülései szerint a súlyos beteg, értelmi fogyatékos gyermeknek napjában többször életmentő gyógyszert - Tegretolt -, kell szednie. A készítményre a betegsége miatt rátörő görcsös rángások ellen van szüksége. Amennyiben nem jut hozzá a gyógyszerhez, akár meg is halhat.

A kisfiút délután két órakor rabolta el egy hatvan év körüli, lila ruhás nő a Miskolctól hét kilométerre lévő településről. A kis Dávidot édesanyja két óra előtt megetette, majd egy babakocsiban a házuk udvarára vitte levegőzni. A gyermeket rövid időre magára hagyta, de mikor újra kiment a kisfiúhoz, a babakocsit már üresen találta.

A környéken lakók ugyanebben az időben egy hatvan év körüli nőt láttak, aki egy csecsemővel a karján igyekezett valahová. Az idős asszonyt a gyerekkel két órán belül Hernádnémetiben és Miskolcon is látták felbukkanni. A rendőrök nagy létszámú erőket vetettek be az eltűnt gyermek keresésére. A kutatás az esti órákig nem járt eredménnyel. Szirmabesenyőn az oda összevont ötvenfős rendőri csapat a tervek szerint este tíz óráig folytatja a keresést. A települést módszeresen átfésülik, de ha a tervezett ideig nem jutnak eredményre, akkor szombaton reggel kilenc órakor folytatják tovább a kutatást.

A csecsemő mielőbbi megtalálása rendkívül fontos a gyermek életben maradása szempontjából. Amennyiben elrablója nem is akarja bántani, akkor is veszélyben van, hiszen már az esti gyógyszeradagjához sem juthatott hozzá.