Piroska
3 °C
3 °C

Életveszélyben az elrabolt gyermek

2003.09.05. 21:57
A súlyos beteg, értelmi fogyatékos gyermeknek napjában többször életmentő gyógyszert kell szednie. A tizenhét hónapos szirmabesenyői gyermeket állítólag egy hatvan év körüli nő rabolta el.
Életveszélybe kerülhet az a tizenhét hónapos kisgyermek, akit egy eddig ismeretlen nő rabolt el pénteken délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőről. A HavariaPress értesülései szerint a súlyos beteg, értelmi fogyatékos gyermeknek napjában többször életmentő gyógyszert - Tegretolt -, kell szednie. A készítményre a betegsége miatt rátörő görcsös rángások ellen van szüksége. Amennyiben nem jut hozzá a gyógyszerhez, akár meg is halhat.

A kisfiút délután két órakor rabolta el egy hatvan év körüli, lila ruhás nő a Miskolctól hét kilométerre lévő településről. A kis Dávidot édesanyja két óra előtt megetette, majd egy babakocsiban a házuk udvarára vitte levegőzni. A gyermeket rövid időre magára hagyta, de mikor újra kiment a kisfiúhoz, a babakocsit már üresen találta.

A környéken lakók ugyanebben az időben egy hatvan év körüli nőt láttak, aki egy csecsemővel a karján igyekezett valahová. Az idős asszonyt a gyerekkel két órán belül Hernádnémetiben és Miskolcon is látták felbukkanni. A rendőrök nagy létszámú erőket vetettek be az eltűnt gyermek keresésére. A kutatás az esti órákig nem járt eredménnyel. Szirmabesenyőn az oda összevont ötvenfős rendőri csapat a tervek szerint este tíz óráig folytatja a keresést. A települést módszeresen átfésülik, de ha a tervezett ideig nem jutnak eredményre, akkor szombaton reggel kilenc órakor folytatják tovább a kutatást.

A csecsemő mielőbbi megtalálása rendkívül fontos a gyermek életben maradása szempontjából. Amennyiben elrablója nem is akarja bántani, akkor is veszélyben van, hiszen már az esti gyógyszeradagjához sem juthatott hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!