Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Felrobbant egy tízemeletes ház Törökországban

2004.02.03. 12:12
Összeomlott egy tízemeletes ház hétfőn a Törökország középső részén fekvő Konya városában. Az NTV török magán-tv tudósítása szerint a ház robbanás következtében dőlt romba.
Feltehetően a kazán robbanása miatt dölt össze egy lakóház Törökország középső részén, Konya városában. A romok alól kedd délelőtti tizenkét holttestet emeltek ki. A sérültek száma huszonnyolc - jelentették kórházi források.

A helyi kórház szóvivője közölte, hogy a halálos áldozatok egyike egy két és fél éves kislány, akit a többi sérülttel együtt beszállítottak az intézménybe, de életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

Ahmet Kayhan, Konya kormányzója elmondta, hogy mintegy 70 ember rekedt a 36 lakást magában foglaló épület romjai alatt. Török tévécsatornák hétfő este képes híradásaikban bemutatták, amint a mentőalakulatok és rendőrök puszta kézzel próbálták kimenteni a túlélőket a törmelék alól.

Törökországban az utóbbi hónapokban számos ház dőlt össze, különösen nagyobb földrengések idején. Az áldozatok családtagjai a hanyag építkezési eljárásokat tették felelőssé a katasztrófákért.

Tavaly májusban Kelet-Törökországban egy 6,4 fokos erősségű földrengés nyomán összedőlt egy kollégium, amelyben 84 diák lelte halálát. Múlt szombaton két faház omlott össze Isztambulban, ott hatan haltak meg.