István, Vajk
17 °C
34 °C

Elfogták az alsószuhai gyilkost

2007.02.12. 18:32
Az egyik miskolc buszpályaudvaron elfogták az Alszószuhai hármas gyilkosság gyanúsítottját. Feltehetően a családjától külön élő apa ölte meg a hétvégén feleségét és két gyermekét. A 45 éves férj többszörösen büntetett előéletű, a helyiek információja szerint tavaly karacsonykor szabadult a börtönből.

Hétfő este kevéssel hat óra előtt a miskolci Búza téri buszpályaudvaron elfogták az Alszószuhán történt hármas gyilkosság gyanúsítottját a Borsod megyei rendőr-főkapitányság nyomozói - közölte a rendőrség.

Egy alsószuhai házban holtan találtak hétfőn egy 38 éves nőt és két gyermekét. A holttesteket egy hozzátartozó fedezte fel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban.


Térkép: lazarus.elte.hu

A rendőrségi orvos szakértő szerint a nő, a tízéves kislány, valamint a 18 éves fiú gyilkosság áldozata lett. Az áldozatokat élettelenül, ágyukban fekve találták a házban, ahol albérletben laktak.

Meglátogatta a családot


A rendőrség az apát körözte

A rendőrség több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt az apát, a 45 éves Greskó Lászlót gyanúsította. A férfi egyik lábán gipszet viselt a közelmúltban.

A családjától külön élő férj ellen országos elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A meggyilkolt gyermekek rokonai az Index tudósítójának azt mondták: az apa szombat este meglátogatta a családot, egy vita után elvette a pénzüket és Miskolcra ment. A 18 éves fiú utánament, majd este visszatért Alsószuhára.

Az apa szombat éjjel ismét megjelent a faluban. A rendőrség gyanúja szerint ekkor ölte meg a feleségét és két gyermekét, amikor azok aludtak. A harmadik, legidősebb gyermek nem volt otthon. A 22 éves lány Sárospatakon teológiát tanul. Egy falubeli az Index tudósítójának azt mondta, hogy vasárnap hajnalban látta Greskó Lászlót, amint felszáll egy távolsági buszra.

Ruszó Zorán, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője a tragédiával kapcsolatban elmondta: a 38 éves nő erején felül is próbálta jó nevelésben részesíteni gyerekeit. Három gyermekét tisztességgel taníttatta, a helyi önkormányzatnál dolgozott közhasznú munkásként, szabad idejében pedig varrással próbált meg plusz pénzt keresni a családnak.

Karácsonykor szabadult

A család korábban Debrecenben élt, ahol egy varrodájuk volt, ami később tönkrement. Feltehetően itt romlott meg a férj és a feleség kapcsolata. Az asszony a gyermekekkel két évvel ezelőtt tért vissza Alsószuhára.

A 45 éves férj többszörösen büntetett előéletű, és ebben életellenes bűncselekmények is szerepeltek. A helyiek információja szerint a férfi tavaly karacsonykor szabadult a börtönből, és a család feltehetően már nem akarta visszafogadni - mondta a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője.

A helyiek a férfit is jóeszű, tanult és udvarias embernek ismerték, ezért nehezen tudják elhinni, hogy ilyen brutális gyilkosságot követett el.