Erzsébet
1 °C
4 °C

Elfogták az alsószuhai gyilkost

2007.02.12. 18:32
Az egyik miskolc buszpályaudvaron elfogták az Alszószuhai hármas gyilkosság gyanúsítottját. Feltehetően a családjától külön élő apa ölte meg a hétvégén feleségét és két gyermekét. A 45 éves férj többszörösen büntetett előéletű, a helyiek információja szerint tavaly karacsonykor szabadult a börtönből.

Hétfő este kevéssel hat óra előtt a miskolci Búza téri buszpályaudvaron elfogták az Alszószuhán történt hármas gyilkosság gyanúsítottját a Borsod megyei rendőr-főkapitányság nyomozói - közölte a rendőrség.

Egy alsószuhai házban holtan találtak hétfőn egy 38 éves nőt és két gyermekét. A holttesteket egy hozzátartozó fedezte fel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban.


Térkép: lazarus.elte.hu

A rendőrségi orvos szakértő szerint a nő, a tízéves kislány, valamint a 18 éves fiú gyilkosság áldozata lett. Az áldozatokat élettelenül, ágyukban fekve találták a házban, ahol albérletben laktak.

Meglátogatta a családot


A rendőrség az apát körözte

A rendőrség több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt az apát, a 45 éves Greskó Lászlót gyanúsította. A férfi egyik lábán gipszet viselt a közelmúltban.

A családjától külön élő férj ellen országos elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A meggyilkolt gyermekek rokonai az Index tudósítójának azt mondták: az apa szombat este meglátogatta a családot, egy vita után elvette a pénzüket és Miskolcra ment. A 18 éves fiú utánament, majd este visszatért Alsószuhára.

Az apa szombat éjjel ismét megjelent a faluban. A rendőrség gyanúja szerint ekkor ölte meg a feleségét és két gyermekét, amikor azok aludtak. A harmadik, legidősebb gyermek nem volt otthon. A 22 éves lány Sárospatakon teológiát tanul. Egy falubeli az Index tudósítójának azt mondta, hogy vasárnap hajnalban látta Greskó Lászlót, amint felszáll egy távolsági buszra.

Ruszó Zorán, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője a tragédiával kapcsolatban elmondta: a 38 éves nő erején felül is próbálta jó nevelésben részesíteni gyerekeit. Három gyermekét tisztességgel taníttatta, a helyi önkormányzatnál dolgozott közhasznú munkásként, szabad idejében pedig varrással próbált meg plusz pénzt keresni a családnak.

Karácsonykor szabadult

A család korábban Debrecenben élt, ahol egy varrodájuk volt, ami később tönkrement. Feltehetően itt romlott meg a férj és a feleség kapcsolata. Az asszony a gyermekekkel két évvel ezelőtt tért vissza Alsószuhára.

A 45 éves férj többszörösen büntetett előéletű, és ebben életellenes bűncselekmények is szerepeltek. A helyiek információja szerint a férfi tavaly karacsonykor szabadult a börtönből, és a család feltehetően már nem akarta visszafogadni - mondta a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője.

A helyiek a férfit is jóeszű, tanult és udvarias embernek ismerték, ezért nehezen tudják elhinni, hogy ilyen brutális gyilkosságot követett el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?