György
14 °C
24 °C

Késsel vagdalta össze kislányát a jászárokszállási férfi

2001.08.23. 13:01
Emberölés kísérlete miatt vették őrizetbe azt a férfit, aki jászárokszállási otthonában egy családi veszekedés során késsel szúrta át kislánya fülét, majd több vágást is ejtett az arcán. Az édesanya elmondása szerint a vita abból kerekedett, hogy az ura megkérdőjelezte: valóban ő az apja a tizenöt hónapos kisgyermeknek.
A rendőrség őrizetbe vette azt a jászárokszállási férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szerda este összeszurkálta a tizenöt hónapos kislányát. Lengyel György, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta: a harmincnégy éves férfi és a felesége közötti veszekedés odáig fajult, hogy O. Béla megfenyegette nejét, hogy megöli. A nő a kisgyerekkel együtt kimenekült a házból, de a férj ezt nem hagyta annyiban.

A gyanúsított kiragadta az édesanya karjaiból Bettinát, majd a lakásban egy harminc centiméter pengehosszúságú késsel átdöfte a fülét, és az arcán több vágást ejtett. A mentők a gyereket a jászberényi kórházba szállították, ahol jelenleg is ápolják. Szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Kié a gyerek?

Az édesanya elmondása szerint az ura már korábban is verte a kislányt. Bettinán kívül két kiskorú gyermekük is van, és segélyekből élnek. A mostani perpatvar azért robbant ki, mert Bélában kétségek ébredtek afelől, hogy ő Betti igazi apja.

A rendőrség emberölési kísérlet miatt indított nyomozást, és kérvényezik a gyanúsított előzetes letartóztatását.