Árpád
-2 °C
4 °C

61 áldozata van a tájfunnak a Fülöp-szigeteken

2006.09.30. 09:41
A Xangsane tájfunnak 61 halálos és további 69 eltűnt áldozata van a Fülöp-szigeteken - jelentették be szombaton a helyi hatóságok, miközben Vietnamban arra számítanak, hogy helyi idő szerint éjszakára oda is megérkezik a vihar.

A Fülöp-szigeteken pénteken még 40-ben adták meg a halálos áldozatok számát. A polgári védelem friss jelentése szerint a sérültek száma 81. A legtöbb áldozatra fa dőlt rá vagy elszakadt villanyvezeték rázta meg, illetve repülő tárgyak találták el.


Tekintse meg képeinket!

A trópusi forgószél várhatóan vasárnap hajnali egy óra (közép-európai idő szerint szombat este nyolc óra) körül éri el Vietnam tengerpartjának középső szakaszát. Erre számítva Vietnamban több százezer embert költöztettek ki otthonából és helyeztek biztonságba.

Ugyanakkor valószínűnek látszik, hogy az elemi csapás csak "súrolja" az indokínai ország fő kávétermesztő régióját, és nem tesz nagy kárt a kávétermésben, amely Vietnam egyik nagyon fontos bevételi forrása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?