Judit
2 °C
7 °C

Arcba lõttek a taktaharkányi családi háborúban

2007.10.19. 07:16
Molotov-koktélokkal és fegyverekkel támadt egymásra két népes család a Borsod megyei Taktaharkányban. Az utcai harc úgy kezdõdött, hogy ketten átmentek a szomszédolni, onnan viszont tucatnyian kergették el õket.

Csütörtökön koraeste riasztották a sárospataki rendõröket a községbe, ahol két népes család tagjai estek egymásnak. Az Arany János utcában csata alakult ki a két família között. A csata résztvevõi Molotov-koktélokat dobtak egymás házára, és számos ütésre alkalmas eszközzel estek egymásnak.

A háború azt követõen alakult ki, hogy az egyik család két tagja vendégségbe ment a szomszédba. Ott azonban eddig tisztázatlan okból heves vita robbant ki a háziakkal, akik hamarosan tettlegesen léptek fel a látogatókkal szembe, majd hazakergették õket. Itt a másik család házánál alakult ki az utcai háború.

A családok küzdelme során elõkerült egy flóbert pisztoly is, mellyel egy személyt arcon lõttek. Az elsõdleges információk szerint a csetepaténak legkevesebb három sérültje van. A sárospataki rendõrség nagy erõkkel vonult a helyszínre, hogy megfékezze az indulatokat: eddig 13 embert vettek õrizetbe csoportos garázdaság miatt. Az utcában lakók házaikba húzódtak.

A rendõrség azt ígéri, hogy fenntartják a rendet, és megelőzik a további rendbontásokat, ezért fokozott a rendőri jelenlét a településen, jelentette az MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?