Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Arcba lõttek a taktaharkányi családi háborúban

2007.10.19. 07:16
Molotov-koktélokkal és fegyverekkel támadt egymásra két népes család a Borsod megyei Taktaharkányban. Az utcai harc úgy kezdõdött, hogy ketten átmentek a szomszédolni, onnan viszont tucatnyian kergették el õket.

Csütörtökön koraeste riasztották a sárospataki rendõröket a községbe, ahol két népes család tagjai estek egymásnak. Az Arany János utcában csata alakult ki a két família között. A csata résztvevõi Molotov-koktélokat dobtak egymás házára, és számos ütésre alkalmas eszközzel estek egymásnak.

A háború azt követõen alakult ki, hogy az egyik család két tagja vendégségbe ment a szomszédba. Ott azonban eddig tisztázatlan okból heves vita robbant ki a háziakkal, akik hamarosan tettlegesen léptek fel a látogatókkal szembe, majd hazakergették õket. Itt a másik család házánál alakult ki az utcai háború.

A családok küzdelme során elõkerült egy flóbert pisztoly is, mellyel egy személyt arcon lõttek. Az elsõdleges információk szerint a csetepaténak legkevesebb három sérültje van. A sárospataki rendõrség nagy erõkkel vonult a helyszínre, hogy megfékezze az indulatokat: eddig 13 embert vettek õrizetbe csoportos garázdaság miatt. Az utcában lakók házaikba húzódtak.

A rendõrség azt ígéri, hogy fenntartják a rendet, és megelőzik a további rendbontásokat, ezért fokozott a rendőri jelenlét a településen, jelentette az MTI.