Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Agyonvertek egy idős párt egy kisszállási tanyán

2005.04.12. 12:54
Saját unokaöccsük tört be egy kisszállási tanyára, ahol brutálisan megverte az ott élő férfit és nőt. A férfi belehalt sérüléseibe, az asszonyt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Vérbefagyva találtak rá egy idős párra egy kisszállási tanyán, az áldozatok egyikén már nem lehetett segíteni. Az idős emberek napi bevásárlásában segédkező tanyagondnok kedden reggel fél hétkor, az udvaron talált rá az 54 éves férfi holttestére, az idős asszonyt pedig a ház egyik helyiségében találta meg.

A 74 éves nőt asszonyt a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították a kiskunhalasi kórházba. A rendőrök már megkezdték a brutális bűncselekmény helyszínelését és forró nyomon eredtek a tettesek után. Kedden késő délután kiderült: a férfi helybéli unokaöccse követte el a brutális tettet. A 29 éves férfi azt állította, hogy egy korábbi családi veszekedés miatt orrolt meg a házaspárra, és azt akarta megtorolni rajtuk. A fiatalembert őrizetbe vették

Összeverték őket

Az élettársi közösségben élő férfit és nőt az elsődleges adatok szerint összeverték, tudta meg az Index Ferenczi László alezredestől, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A történteknek szemtanúja nincs, a támadást túlélő idős asszony nincs kihallgatható állapotban, tette hozzá az alezredes.

A csaknem háromezer lakosú kiskunsági településen a múlt hétfőn hasonló bűncselekmény sokkolta a lakosságot. Akkor négy ember támadott rá egy ugyancsak idős, tanyában élő párra, akiket megkötöztek, majd súlyosan bántalmaztak. A feltételezett elkövetők - négy mélykúti férfi - napokon belül rendőrkézre kerültek, és csütörtökön a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte őket. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy lehetnek-e összefüggések a két bűneset között.

Védtelenek

A Kiskunhalastól 25 kilométerre lévő Kisszálláson körülbelül ötszázan élnek külterületen. Az elszegényedett tanyavilágban nem ritkák az erőszakos bűncselekmények, a rablások, betörések, de "eddig ez nem volt gyakori errefelé" - mondta el az Indexnek az egyik neve elhallgatását kérő helybéli asszony.

"Nem tudom ki tehetett ilyet, hiszen nem ártottak senkinek, vagyonuk sem volt, kevéske nyugdíjból éltek abban a rossz kis tanyában. A férfi a közeli csárdába hordta a nyugdíját, hát elképzelhető, hogy valaki haragosa lett." A tanyákon élők közt sok konfliktus lehet, "volt már lövöldözés is valami olajügy miatt". A tanyákon élők eléggé védtelenek, "lopnak itt mindent, fényes nappal elviszik a kolbászt a kamrából, a gázpalackot a csonkról" - panaszolja az asszony, aki szerint a helybélieket aggasztják a történtek. "Én egy percre sem költöznék ki egy tanyára" - mondta.