Gyárfás
16 °C
29 °C

Kommandósok vitték el a lövöldözõ tanyasi gazdát

2008.03.07. 10:03
Rendőrök és kommandósok vettek körbe egy balotaszállási tanyát csütörtökön este hat órakor, miután a környékről bejelentés érkezett, hogy az épületben valaki lövöldözik. A járőrök golyóálló mellényben, biztonságos távolságról szólították fel a tanyán lévőket, hogy feltartott kezekkel jöjjenek elő. A tanya gazdája másfél óra múltán jött ki. Kiderült, hogy gázpisztollyal lövöldözött, állítólag azzal is fenyegetőzött, hogy megöli szomszédait.

A Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint sem a bejelentõk, sem az elsõként odaérõ rendõrök nem látták a fegyvert, a szürkületben azt sem lehetett észrevenni, hogy feléjük, vagy csak a levegõbe lövöldöz a tanya tulajdonosa.

A rendõrök felvették a golyóálló mellényeket és felszólították a férfit, hogy felemelt kézzel jöjjön ki az épületbõl. A férfi többször kijött és visszament, végül mikor már a kommandósok körülvették a házat, körülbelül másfél óra múlva szánta rá magát, hogy szót fogad a rendõröknek. Amikor elõjött, a földre vitték és megbilincselték. Csak gázpisztolyba való lõszerek voltak nála, a fegyver nem.

A házból közben kijött a férfi felesége is, de látva az eseményeket, visszament a házba és bezárkózott. Mivel az elfogott férfinél nem volt fegyver, a rendõrök bementek az épületbe. Az asszony a földön ült, láthatóan ittas volt. A rendõrök a férjével együtt bevitték a rendõrségre. Mindkettõjük ellen eljárás indult veszélyes fenyegetés miatt, a férfit õrizetbe is vették.

Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság helyettes szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a házból elõkerült a pisztoly, az elsõ megállapítások szerint egy gáz-riasztó fegyverrõl van szó. Azt, hogy a pisztoly lõfegyvernek minõsül-e, szakértõ vizsgálja. A férfit és az asszonyt a kiskunhalasi rendõrkapitányságon egyébként megszondáztatták és mindketten ittasnak bizonyultak - vélhetõen viselkedésük hátterében is az ital áll - tette hozzá Nyikos Tamás.