Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Lelőtte munkaadóit a kirúgott eladó

2003.08.28. 14:33
Hat volt munkatársával végzett egy kirúgott bolti alkalmazott Chicagóban. Salvador Tapia egyszerűen besétált a boltba és lövöldözni kezdett. A férfi a rendőrökkel is tűzharcba keveredett, azt már nem élte túl.
Négy volt munkatársával és a bolt két tulajdonosával is végzett a chicagói Windy City Core Supply Inc. nevű bolt volt eladója - jelentette az AP. Salvador Tapia reggel, közvetlenül nyitás után sétált be a boltba. Mivel az ajtóban egy nagy halom olajoshordó volt felhalmozva, a férfi gond nélkül sakkban tarthatta az összes alkalmazottat.

Tapiát hat hónapja rúgták ki, mert gyakran késett, olykor egyáltalán nem is jelent meg munkahelyén. A férfi azóta többször is megfenyegette volt főnökeit.

"Rohangált, mint egy lefejezett csirke"

Tapia hat munkatársát lőtte le, köztük a bolttulajdonos testvérpárt is. A rendőrség csak a lövöldözés után értesült az esetről, így nem tudta azt megakadályozni. A hatóságokat a bolt egyik, a lövöldözést meglepő módon túlélő alkalmazottja értesítette - írja az AP.

Tapia nem lőtte le a férfit, csak megkötözte. Az eladónak sikerült kiszabadulnia és elmenekülnie. Futás közben még egy, a bolt felé tartó kollégáját is figyelmeztetni tudta, ne menjen be a boltba. A hatóságokat a szemközti grillcsirkéstől hívta fel.

"Teljesen ki volt készülve, úgy rohangált, mint egy lefejezett csirke. Azt mondta, valami lövöldözés van a boltban" - idézte fel a történéseket az AP-nek Pamela George, a grillcsirkés étterem pincérnője. A rendőrök viszonylag hamar a helyszínre értek, Tapiát még a boltban találták.

Tűzharc a járőrökkel

A gyilkos a járőrökre is rálőtt. Hiába szólították fel fegyvere eldobására, bemenekült a boltba és fedezékből tüzelt. Az egyik rendőr végül agyonlőtte a támadót.

Tapia nem volt ismeretlen a rendőrség számára - összesen tizenkétszer volt letartóztatásban. Első alkalommal 1989-ben fogták el, illegális fegyverhasználat és családon belüli erőszak vádjával.