Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Elmarad a t.A.T.u.-koncert, nem lesz Powerfest

2003.07.28. 17:46
A szervezők megerősítették, hogy elmarad a hétvégére tervezett Powerfest nevű rendezvény, melyen fellépett volna többek között a t.A.T.u., de népszerű dj-k is a szereplők között lettek volna. Az amerikai produkció hazai képviselői hétfő estére ígértek hivatalos közleményt.
Elmarad a hétvégére tervezett Powerfest elnevezésű, gigantikusnak hirdetett autós fesztivál, ahol nemzetközi hírű sztárok fellépése mellett gyorsulási versenyeket szerveztek volna, speciális építésű autókkal. A szervezők az utóbbi hónapokban több világsztárt (például a Scorpions együttest vagy a Twisted Sistert) is emlegették a lehetséges fellépők között, végül az orosz t. A. T. u. leszbipopduó és az ausztrál énekesnő, Danii Minogue (Kylie húga) szerepelt a programban a magyar zenekarok (Hooligans, Bon-Bon) mellett, és több népszerű techno-dj. is fellépett volna a tököli reptéren.

Az amerikai Powerfest hazai partnere, az Eventus Rendezvényszervező Kft. egyik tulajdonosa, Scrob Andrea az Index érdeklődésére megerősítette, hogy elmarad a hétvégére tervezett óriásrendezvény, az okokat fírtató kérdéseinket pedig azzal hárította el, hogy még az este folyamán sajtóközleményt adnak ki.

A Powerfest honlapja egyébként az sejteti, hogy a szervezők évenkénti fesztiválsorozatnak szánták a Powerfestet, amely egyébként éppen a legnagyobb hazai könnyűzenei rendezvénnyel, a Sziget fesztivállal egyidőben lett volna. (Úgy tudjuk, hogy a Powerfest szervezői először a Sziget Kft. keresték azzal, hogy közösen rendezzék meg a gyorsulási versennyel egybekötött fesztivált).

Azt az Index által megkérdezett jegyirodák valószínűsítették, hogy az elővételben elkelt jegyek árát visszafizetik a jegytulajdonosoknak. A rendezvény honlapjának tanusága szerint egyébként csak médiumok szponzorálták volna a programokat, az RTL Klub, a VIVA tv, a Danubius, illetev a Roxy Rádió.

A t.A.T.u.-ról az utóbbi időben többen is azt állították, hogy gyakorlatilag feloszlott a zenekar. Azt még az együttes menedzsere is elismerte, hogy a két, magát leszbikusnak hírdető énekesnő között az utóbbi időben feszülté vált a viszony. Ennek ellentmond ugyanakkor, hogy a Vasárnapi Blikknek kéz a kézben nyilatkoztak boldogságukról és terveikről.