Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Idén elmarad a tavasz

2004.04.13. 11:27
A valaha mért legszélsőségesebb magyarországi hőmérsékleti értékek nem kerülnek veszélybe, de továbbra is hűvös idő várható. A héten ízelítőt kapunk a tavaszból, de csak két napra, mert újra beborul és esik, esik, esik.
Továbbra sem érdemes kitenni az asztalokat a vendéglők, kocsmák elé, mert napokig betegállományba kerülhet az, aki a szabadban fogyasztja el sörét. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem várható langymeleg tavaszi idő, az esőzések után valószínűleg egyből a nyár szakad ránk.

A hét első napjaiban marad a felhős, esős idő, jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A hét közepén ízelítőt kapunk a tavaszból, de legfeljebb két napig kortyolhatjuk sörünket kedvenc kocsmánk gombájának árnyékéban. A hét végén visszatérnek a felhők, és újabb esőzés kezdődik.

A héten a valaha mért legszélsőségesebb hazai hőmérsékleti rekordok nem kerülnek veszélybe: 1954-ben mínusz 7,6 fokban dideregtek a debreceniek, 1939-ben 25,8 fokos melegben törölgették homlokukat a pécsiek - derül ki az idojaras.hu honlapjáról.

Az OMSZ orvosmeteorológiai jelentése sem kecsegtet semmi jóval. Kettős fronthatásra számíthatunk, tompaság, lassúság, fejfájás jelentkezhet az arra érzékenyeknél. Az energiát okozó tavaszi napsütés sokaknál okozhat levertséget. A hangulatunkon egy korsó sörrel javíthatunk éppen, de nem ajánlatos nagy kortyokban fogyasztani, mert kínzó torokfájás jelentkezhet, de ennek már semmi köze az orvosmeteorológiához.