Bernadett
0 °C
4 °C

Lelőttek egy taxisofőrt Sopronban

2006.02.03. 09:43
Megöltek egy taxisofőrt csütörtök éjjel 11 órakor Sopron határában. Úgy tudjuk, hogy az áldozat egyik kollégája értesítette a mentőket. A fél megye ráállt az ügyre – mondta a megyei kapitányság szóvivője. Az elmúlt másfél évtizedben ez volt a 16. taxisgyilkosság Magyarországon.
Lelőttek egy taxisofőrt az éjjel Sopron külterületén - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány. Szabadfi Árpád elmondta: a gyilkosságot Sopron külterületén követték el, feltehetően nyereségvágyból. Az ötvenhét éves taxisofőr pénze eltűnt.

A taxisgyilkosságot korábban Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője is megerősítette az MTI-nek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense az Indexnek elmondta, „a fél megye ezen az ügyön dolgozik”, kollégáik még vizsgálják a helyszínt, megkezdték a tanúk kihallgatását.

A rendőrség egyelőre nem ad tájékoztatást a rablógyilkosság részleteiről, de azt megtudtuk, hogy az áldozat egyik kollégája értesítette a mentőket.

Taxisgyilkosságok Magyarországon
1991. november 25. - Nyíregyházán meggyilkoltak egy 24 éves taxist, majd kidobták az autóból, amivel a tettesek továbbhajtottak. A két elkövetőt a rendőrség december 6-án elfogta.

1992. november 25. - Győrött ismeretlen tettes több késszúrással megölt egy 23 éves taxist, s elvette néhány ezer forintját. A gyilkost december 10-én elfogták.

1993. július 1. - A Hűvösvölgyben meggyilkoltak egy 42 éves budaörsi taxist. Az elkövetőt a rendőrség rövidesen elfogta.

1993. július 10. - Debrecenben egy rendőr törzsőrmester, miután több lövéssel megölte élettársát, taxit hívott. A városból kivezető úton rálőtt a 26 éves taxisra, kilökte a kocsiból, majd elhajtott. Végül a rendőr tűzharcba keveredett, fejlövést kapott, és a kórházban meghalt.

1995. március 28. - Nagyharsány és Villány között kiraboltak és fejbe lőttek egy 26 éves siklósi taxist. A jugoszláv állampolgárságú gyilkost két nap múlva elfogták.

1995. december 2. - Pécsett megöltek egy 35 éves taxisnőt. Támadója sem a pénzét, sem az ékszereit nem vitte magával.

1996. december 14. - Budapesten, a X. kerületi Kismartoni úton több lövéssel meggyilkoltak egy taxisofőrt, majd kirabolták.

1997. november 21. - Két 14 éves lány vízzel teli palackkal leütött, majd halálra rugdosott egy taxisofőrt. A holttestet a XVII. kerület egyik erdős részén, a rákoskeresztúri temető közelében találták meg. A tetteseket a rendőrség elfogta.

1998. január 25. - Siófokon két huszonéves férfi brutálisan megölt egy 35 éves taxist. A sofőrt kirabolták, kirakták az autóból, és a kocsival elhajtottak. A támadókat február 17-én elfogták.

1998. szeptember 16. - Eltűnt egy szegedi taxis, akinek a kocsiját másnap találták meg elhagyottan a Tolna megyei Bonyhád közelében. A taxis holttestére október 9-én leltek rá a Csongrád megyei Domaszék határában.

1999. november 4. - Romániában eltűnt egy 63 éves makói taxisofőr. A nyomozás során kiderült, hogy a férfit két román állampolgár támadta meg. A tettesek a taxist halálra verték, és gépkocsiját is elvitték. A holttestet Aradtól nem messze, egy árokban találták meg november 12-én.

2001. május 14. - Nagykanizsán több lövéssel megöltek egy 30 éves taxisofőrt. Az áldozat autóját ellopták, a kiégett Nissant Szepetnek község közelében találták meg.

2001. május 19. - Budapesten, a XV. kerületben, a Bocskai és Dugonics utca sarkán holtan találtak rá egy taxisra. Táskáját az ismeretlen tettes elvitte, a gépkocsit később megtalálták.

2005. március 27. - Debrecenben több késszúrással megöltek egy 68 éves taxist, akinek a holttestét másnap találták meg a városhoz tartozó Nagymacs egyik utcájában. Gépkocsijára később a holttesttől több kilométerre bukkantak rá a rendőrök.

2005. szeptember 21. - Tatabánya külterületén éjjel meggyilkolták az Új Taxi nevű vállalkozás egyik tagját. Tízezer forintját és a mobiltelefonját vették el tőle. A bűncselekmény gyanúsítottját még az éjszaka során elfogta a rendőrség.

Forrás: MTI sajtóadatbank