Valér
4 °C
8 °C

Újabb taxistámadás Budapesten

2006.05.31. 08:45
Taxisofőrtől akart pénzt szerezni egy fiatal férfi Budapesten. A tettes egy XII. kerületi címre vitette magát, ahol késsel követelte a taxis pénzét. A sofőr ellenállt, a támadó végül elmenekült, de előtte megsebezte a taxist. Nem egészen két hónap alatt három esetben támadtak budapesti taxisra.
Könnyű sérülést szenvedett az a taxisofőr, akit egy fiatal férfi próbált kirabolni kedden este Budapesten. A HavariaPress úgy tudja, a taxis este fél kilenc előtt, Budán, a Margit körút környékén vette fel húsz év körüli utasát, aki úticélnak egy XII. kerületi címet mondott be. A megadott - Konkoly-Thege Miklós úti - címre érve a taxiban utazó fiatalember megpróbálta elvenni a taxisofőr pénzét.

Verekedni kezdtek, azonban a taxis ellenállását látva a támadó a pénzt hátrahagyva elmenekült. A harminckét éves sofőr ekkor vette észre, hogy vérzik a combja, ugyanis utasa a verekedés közben egy késsel combon szúrta.

A taxis nem sérült meg súlyosabban, de a mentők kórházba szállították. A taxisnál egyébként mindössze néhány ezer forint volt a támadás idején. A rendőrök egyelőre a taxis személyleírása alapján keresik a menekülőben lévő támadót.

Két hónap, három eset

Budapesten legutóbb május elején támadtak meg taxisofőrt. Akkor a Soroksári úton a viteldíjat kifizetni nem tudó fiatalok akarták megverni a sofőrt, a többi taxis segítségével azonban sikerült ártalmatlanítani őket.

Nem volt ilyen szerencsés az a taxis, akit április végén támadott meg és késelt halálra egy ismeretlen támadó. A rabló április 21-én éjjel, a II. kerületi Völgy utcában támadta meg a sofőrt, akit végül egy késsel halálra sebzett. Ez utóbbi ügyben később egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség.