Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A túl sok teafilter miatt fojtotta meg feleségét

2006.11.14. 15:06
Addig fojtogatta valamint ütötte felesége torkát egy budapesti férfi, amíg a nő meghalt. A férj mindent bevallott. A gyilkos indulatot az okozta, hogy nem tetszett neki felesége teafőzési szokása.

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen az 56 éves férfi ellen, aki idén július 30-ra virradóra megölte 61 éves feleségét a főváros XXII. kerületében - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának helyettes vezetője. Szigeti József alezredes szerint a férfi elismerte bűnösségét.

A történtek előzménye az volt, hogy a férfi összeveszett a feleségével azon, hogy a teába miért tesz olyan sok filtert. A vita tettlegességig fajult, a férfi fojtogatni kezdte a nőt. Az asszony eleinte kiszabadult a férfi szorításából, de támadója utolérte, és tovább fojtogatta, valamint a nyakára is ráütött. Az orvosszakértő utóbb megállapította, hogy a nő halálát pajzsporctörés okozta.

A férfi a történtek után átment a szomszédba, onnan értesítették a rendőrséget. Az emberölés bűntettével gyanúsított férfiről az elmeszakértői vizsgálat megállapította, hogy szellemi hanyatlás, személyiségzavar figyelhető meg nála. A rendőrség épp ezért már a vádjavaslatban is jelezte, hogy szükségesnek tartják a férfi kényszergyógykezelését.