Mátyás
-6 °C
1 °C

Beperlik a búcsúztató papot

2003.07.20. 15:04
"Az Úr egyenesen a pokolba hányta az ilyen embereket"- mutatott a temetésen az elhunyt koporsójára a katolikus pap. A család perel, az egyház tagad.
Az új-mexikói Chama városka papja, Scott Mansfield nagyon megorrolt a felekezet egyik tagjára, amiért a nyolcvanéves Ben Martinez élete utolsó évében elhanyagolta a misék látogatását. A bosszúszomjas egyházfi úgy gondolta: Martinez temetése a megfelelő alkalom a megtorlásra, ahol mintegy kétszáz ember volt jelen. Mansfield ezért a koporsóra mutatva többek között a következőket mondta Martinezről: "bűnben élt, nem volt elég hite". Ezután a már amúgy is megdöbbent család előtt hozzátette: "Az Úr egyenesen a pokolba hányta az ilyen embereket, mint Ben."

Rémálmok

Martinez rokonai pert indítottak a pap ellen, mert lesújtva és megalázva érezték magukat Mansfield beszédje után. A hozzátartozók azt állítják, hogy a temetés óta rémálmok gyötrik őket, többen depresszióssá váltak. Egyesek pedig terápiára szorultak. Martinez családja azt állítja, hogy a férfi csak azért nem járt templomba, mert már nagyon beteg volt, jelentette a Santa Fe New Mexican.

Áthelyezték

A Santa Fe-i püspökség szóvivője azt állította, hogy Mansfield tagadta a család állításait. Mindamellett a papot áthelyezték Albuquerque egyik parókiájára.