11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 4
Kanada 1
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Vécélefolyón át szöktek a terroristák Marokkóban

2008.04.16. 10:19
A fegyintézet igazgatójának kertjében bukkant fel az a kilenc rab, aki egy 22 méter hosszú, 60 centiméter átmérőjű alagúton át szökött meg egy marokkói börtönből. Az iszlamista terroristákat, akik a vécé alá fúrták menekülőútjukat, azzal gyanúsítják, hogy egy 45 ember halálát okozó merényletet terveltek ki.

Egy vécé lefolyóján keresztül ásott 22 méter hosszú alagúton át szökött meg kilenc iszlamista terrorista, jelentette be a marokkói igazságügyi minisztérium kedden. A kereket oldott rabok azért kerültek börtönbe, mert őket gyanúsítják a 2003-as, casablancai merényletek kitervelésével: a robbantások akkor 45 ember halálát okozták.

Az Interpol nemzetközi körözést adott ki a terroristák ellen. A Rabat városától északra lévő Kenitra fegyintézetének illetékesei szerint a férfiak két méter mélyen ásták meg a 60 centiméter átmérőjű és 22 méter hosszú alagutat, majd szökésük estéjén sikerült elintézniük, hogy két, egymás mellett lévő cellába kerüljenek. Helyi lakosok úgy tudják, hogy az alagútból a fegyintézet igazgatójának kertjében bukkantak fel a rabok.

A marokkói igazságügyi miniszter szerint egyértelműen hanyagság történt: azt nem tudni, hogy mennyi ideig tartott a vécéből kiinduló alagút kiépítése, és miért nem vették észre a börtönőrök a rabok munkálatait. A kenitrai börtönben egyébként 56 ezer fegyenc raboskodik és csupán 5500 börtönőr jut rájuk.,/p>

  • Hírek
  • Bankszámla