Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A Thököly út üres, a környék megtelt

2008.03.17. 10:47
A metróépítés munkálatai miatt hétfőtől négy hónapon át lezárták az autók elől a Thököly utat. A Dózsa György útnál elvágott főközlekedési útvonalról a környező kis utcákba zúdult a forgalom.

A kamionosok figyelmeztető akciója nélkül is bedugult a XIV. és a VII. kerület jelentős része. A Keleti pályaudvar és a Dózsa György út közötti útszakasz kiesése miatt a környék többségében egyirányú utcáit árasztotta el az átmenő forgalom.

A fuvarozók a Felvonulási térre hirdettek demonstrációt, de a helyszín körül az akció nélkül is dugók alakultak ki. A hétfőtől lezárt Thököly helyett a személyautók a párhuzamos utcákban próbálják kikerülni a Keleti környékét. A kis áteresztőképességű egyirányú utcák azonban hamar megteltek, így csak araszolva lehet haladni a belváros irányába. A másik oldalon, a Blaha Lujza tér felől érkezők a Kerepesi utat kénytelenek választani, így az Aréna Plaza előtti szakaszra terelődik a másik nyár közepéig kieső főút forgalma is. A lezárás jelentős torlódásokat okoz a Rottenbiller utcán is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!