Emőke
-4 °C
9 °C

Felfüggesztett névadó

2001.11.13. 11:02
Egy indiai állatkertben felfüggesztették egy tigriskölyök névadási ceremóniáját, mivel a névadó gyerekek 78 százaléka az Oszama bin Laden nevet választotta.
Elnapolták a fehér tigriskölyök névadási ceremóniáját az indiai Lucknow Zoo-ban - tudhatjuk meg az ananova.com-on. Az állatkertet látogató gyerekek szavazhattak a kis állat nevére, és a gyerekek 78 százaléka az Oszama bin Laden nevet választotta - a kifüggesztett figyelmeztetés ellenére. A "szavazóhelyen" kis tábla hívta fel ugyanis a gyerekek figyelmét, hogy kerüljék a gonosztevők és az olyan diktátorok nevét, mint Hitler.

Az igazgató a tévét vádolja

Az állatkert igazgatója az indiai Aaj Kal napilap kérdésére elmondta: "bin Laden a legkevésbé sem olyan példakép, akit keresünk. Semmiképp sem nevezhetjük el róla a tigriskölyköt, ha így tennénk, az sértené az állat jogait. A gyerekeket nyilvánvalóan befolyásolják a televízióban látott képsorok. Nem kell társadalomtudósnak lenni ahhoz, hogy megállapítsam, a gyerekek választása nem annyira szánalmas, mint inkább veszélyes."