József, Bánk
-6 °C
0 °C

Tíz évet kapott a testvérgyilkos

2007.06.21. 19:13
Tíz éves börtönbüntetést kell letöltenie annak a lánynak, aki tavaly több késszúrással megölte öccsét Zsombón. A Csongrád Megyei Bíróság első fokú ítélete nem jogerős.

A pszichés betegségben szenvedő lányt szülei tavaly június 27-én féltestvére, egy kilencéves kisfiú gondjaira bízták, aki bezárta a házat és elrejtette kulcsot. A lány el akart menni a házból, de ezt öccse nem engedte, ezért összevesztek. A kamaszlány ekkor a konyhába ment, magához vett egy 11, illetve egy 15 centiméteres kést, majd az öccsére támadt.

Bár a fiú megsebesült a mellkasán, elmenekült a fürdőszobába, de arra már nem maradt ideje, hogy az ajtót magára zárja. A lány utánament, és mindkét oldalon nyakon szúrta, majd visszament a konyhába, magához vett egy másik kést is, és ezzel szintén többször mellbeszúrta.

A történtek után az előtérbe vonszolta a vérző, de még életben lévő féltestvérét, és további 3-4 szúrással végzett vele. A lány el akarta tüntetni a holttestet, ezért egy 70 centiméteres baltával elkezdte feldarabolni a kisfiút, és a bal lábán meg is vágta, majd felhagyott tervével. Végül a kisfiú fejére és lábára egy-egy szemeteszsákot húzott, majd rátett egy papírt, amire azt írta: "nem én voltam, hanem a cigányok".

A szakemberek 70 szúrást számoltak össze az áldozat testén.

Nem jogerős

Az ítélethirdetésen elhangzott, hogy a lány gyermekkora óta pszichés beteg volt. A szakemberek azt is megállapították, hogy érzelmileg labilis, zavart a személyisége, és tette elkövetésekor tudathasadásos elmezavarban, illetve annak maradványaiban szenvedett, ezért cselekvőképessége közepes fokon korlátozott volt. A lányt 10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtották, és nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Mivel a vádlott és védője fellebbeztek, az ítélet nem jogerős.