Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Vesekövet okozó kínai tejpor

2008.09.12. 09:59
A kínai hatóságok pénteken országos vizsgálatot rendeltek el egy vesekövet okozó, kisgyerekeknek szánt tejporral kapcsolatban, amely egy csecsemő halálát okozta. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hány csecsemő és kisgyerek betegedett meg a melamint tartalmazó tejportól, amelyet gyártója visszavont a boltokból.

A kínai egészségügyi minisztérium utasította összes osztályát, hogy jelentsenek minden olyan esetet, amikor kisgyerekek vesekővel kerülnek kórházba. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi megbetegedés történt Kínában.

Csak az ország észak-nyugati részén található Kanszu-tartományban június vége óta 59 esetet jelentettek, köztük a csütörtökön meghalt kisgyerekét. A tartományban az előző két évben egyetlen veseköves gyerek sem volt.

A melamint tartalmazó tejpor gyártója, az ország legnagyobb tejtermék készítőjének számító Sanlu Group hétszáz tonna, augusztus hatodika előtt készített tejport vont vissza.

Ezt az állami vállalat csütörtökön jelentette be, miután egy belső vizsgálat rávilágított a problémára. A cég PR-osztálya pénteken nem válaszolt a telefonhívásokra.


Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!