Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Tizennégy sérült a buszbalesetben

2004.03.09. 12:50
A 36-os út tiszalöki elágazásánál kedd reggel egy menetrendszerinti buszjárat kamionnal ütközött. A tizennégy sérült közül hárman súlyosan, a többiek könnyebb sérülést szenvedtek.
Tizennégy ember sérült meg, közülük egy súlyosan, amikor frontálisan összeütközött egy kamion és egy munkásokat szállító autóbusz a 36-os főúton - jelenti a HavariaPress.

A baleset kedden reggel, hét óra körül történt, a főút tiszalöki elágazása és Tiszavasvári között, Nagycserkesz közelében. Egy Tiszavasvári irányából Nyíregyháza felé tartó nyergesvontató egy kanyarban megcsúszott a havas úttesten, így frontálisan nekiütközött a szemből érkező bérelt autóbusznak.

A balesetben a busz tizennégy utasa sérült meg, közülük tizenegyen könnyebben, míg három utas súlyos sérülést szenvedett. Mindkét jármű üzemképtelenné vált, az anyagi kár így meghaladja a két és fél millió forintot. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt több órára le kellett zárni, s a forgalom csak késő délelőtt indulhatott meg újra a baleset helyszínén.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai műszaki szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.