György
16 °C
24 °C

Két tömegkarambol tizenöt sérülttel

2005.02.09. 13:48
A 4-es főúton egy kamion vezetője egy műszaki hiba miatt álló kamiont próbált meg kikerülni, azonban nem vette észre, hogy szemből egy Ford Tranzit kisbusz közeledik, és azzal frontálisan ütközött. A 47-es főúton nyolc jármű ütközött össze.

Tizenkét ember sérült meg, amikor több jármű ütközött össze a 4-es főúton. A súlyos baleset szerdán reggel, pár perccel nyolc óra előtt történt a főút Szolnok megyei szakaszán, a 114-es kilométerszelvénynél. Egy Volvo kamion műszaki hiba miatt szabályosan várakozott a jobb oldali útpadkán, és a mögötte érkező, Budapest felé haladó IVECO kamion vezetője megpróbálta kikerülni az álló járművet. A rossz látási viszonyok miatt azonban nem vette észre, hogy szemből egy Ford Tranzit kisbusz közeledik, és azzal frontálisan ütközött.

Tizenkét sérült

A baleset következtében a kisbusz az árokba csapódott, a mögötte érkező Opel vezetője pedig - későn észlelve a balesetet - ugyancsak nekiütközött a kamionnak. Egy következő személygépkocsi vezetője pedig, hogy elkerülje az ütközést, a kormányt balra rántotta és a bal oldali árokba hajtott.

A mentők és tűzoltók nagy erőkkel kezdték meg a mentést, ami jelenleg is folyik. Az első jelentések szerint nyolc ember sérült meg súlyosan, emellett négy könnyebb sérültje is van a balesetnek. Egy súlyos sérültet a debreceni mentőhelikopter a hajdúsági megyeszékhelyre szállított. A baleset idejére a főút érintett szakaszán teljes útlezárás van, a rendőrség a forgalmat Törökszentmiklós belterülete felé tereli el.

A négyes főúton vasárnap is történt hasonló tömeges baleset, akkor is a látási viszonyok miatt ütközött össze négy teherautó és két személygépkocsi a Püspökladány és Kaba közti útszakaszon.

Tömegbaleset a 47-esen

Hárman sérültek meg, amikor nyolc jármű ütközött össze a 47-es főúton A baleset szerdán reggel történt Szeged és Hódmezővásárhely között, Algyő közelében. AZ eddigi adatok szerint a négy sávos út szélső sávjában műszaki okokból megállt egy tejszállító kamion, amelybe a reggeli ködben hátulról belerohant egy Renault személygépkocsi. Ezt követően több másik jármű is egymásnak ütközött, köztük két kamion és két kisteherautó. A mentők három embert vittek kórházba, könnyebb sérüléssel. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idején a 47-es főút érintett szakaszán fél pályán haladt a forgalom.