Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Tömegverekedés egy játékautomata miatt

2005.07.26. 19:00
Ötven rendőr vetett végett két család leszámolásszerű összecsapásának Ercsiben. A verekedést az élettárs játékgépszenvedélye okozta.

Ötven rendőrt kellett kivezényelni, miután tömegverekedés tört ki egy kocsma előtt Ercsiben. A hétfő éjszakai csatában két család több mint tucatnyi tagja csapott össze. A verekedést egy férfi játékszenvedélye váltotta ki.

Szenvedélye a játék

A nőt és élettársát egy hónapja lakoltatták ki Érden, egyúttal kétmillió forintot kaptak az önkormányzattól, lakásvásárlásra. A férfi ebből a pénzből kért pénzt játékgépezésre, majd miután kevesellte a kapott 50 ezer forintot, elment otthonról, hogy helybenhagyja a nő testvéreit.

Ezután az asszony is a verekedés helyszínére sietet, és hamarosan egy 10-15 fős társaság is érkezett, és valamennyien nekiestek a feleség jelen lévő családtagjainak. A nő nyakából letépték az aranyláncát, és elvették a nála lévő 1,7 millió forintot.

Az ügyben lefoglalt bűnjelek között akadt kard, ötkilós kalapács és másfél méteres betonvas is. A garázdaság és rablás miatt indult eljárásban a rendőrök összesen 11 embert - köztük két fiatalkorút - állítottak elő, és eddig két embert vettek őrizetbe.

A rendőrök többüket egy érdi orvosi rendelőben találták meg, egyiküktől előkerültek a sértett nő ékszerei is.