Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Trágyázó folyadékban próbáltak cigit csempészni

2006.01.21. 15:06
Trágyázó folyadékban próbált egy magyar kamionos Románia felöl Csengersimánál több mint húszmillió forint piaci értékű cigarettát az országba csempészni, a vámosok rutinellenőrzésén azonban fennakadt a csempészárú.

Csaknem 60 ezer doboz, magyar adójegyet nem tartalmazó ukrán eredetű cigarettát foglaltak le a vámosok péntekről szombatra virradó éjszaka a csengersimai vámhivatalnál - tájékoztatta az MTI-t szombaton Szabó Károly alezredes.

A vám- és pénzügyőrség észak-alföldi regionális parancsnokának közlése szerint egy magyar kamion, magyar sofőrrel az éjszaka jelentkezett belépésre a csengersimai vámhivatalnál. A gépjárművezető által benyújtott árunyilatkozat azt tartalmazta, hogy a teherautó Romániából több ezer liter folyékony trágyázó szert szállít Magyarországra.

A tételes vámvizsgálat során kinyitották a szellőzőtartály levegőztető nyílásának záró fedelét, s azon keresztül nejlonzsákokat fedeztek fel. Az egyik zsák felnyitása után kiderült, hogy abban ukrán eredetű cigaretta van. Ezután a tartályból kiengedték a folyékony trágyázó szert, majd kipakolták a több száz csempészett cigarettát tartalmazó fóliazsákot, amelyek összesen 59.980 doboz, magyar adójegyet nem tartalmazó füstölnivalót rejtettek.

A több mint 26 millió forint belföldi értékű dohányterméket és a kamiont a pénzügyőrök lefoglalták; a sofőrrel szemben csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - közölte az MTI-vel Szabó Károly regionális parancsnok.