Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Huszonegyen haltak meg egy oroszországi vonatbalesetben

2006.01.13. 11:32
Huszonegyen meghaltak és öten megsebesültek Oroszországban, mikor egy vonat munkásokat szállító busszal ütközött. A sűrű ködben a sofőr nem vette észre a közeledő vonatot.

Legkevesebb huszonegyen vesztették életüket Oroszországban péntek reggel egy sorompó nélküli vasúti átjárónál történt szerencsétlenségben.

Mint azt az orosz rendkívüli ügyek minisztériumának szóvivője, Viktor Beltsov közölte, egy vonat és egy busz ütközött össze a dél-oroszországi Krasznodar közelében, Uszty-Labinszkban. A buszon, amely egy közeli gyár műszakváltásból hazatérő dolgozóit szállította, legkevesebb 26-an - egyes források szerint mintegy negyvenen – utaztak. A buszt a sorompó nélküli vasúti átjáróban sodorta el a Minyeralnije Vodiból Krasznodarba tartó vonat, Moszkvától 1200 kilométerre délre, Voronyezskaja falu mellett.

A szerencsétlenségben öt személy megsebesült. Az Interfax orosz hírügynökség ügyészségi forrásokra hivatkozva "legkevesebb" 22 halottról tett említést. Az autóbusz nagyon összeroncsolódott, így egyelőre nem lehetett megállapítani, hogy az összes holttestet megtalálták-e.

A sűrű ködben a buszvezető valószínűleg nem vette észre a közeledő vonatot, amelynek mozdonya kisiklott az ütközés hatására. A vonaton utazók közül senkinek sem esett baja.