József, Bánk
-6 °C
0 °C

Nőnek öltözik a mexikói 'vénasszonygyilkos'

2005.11.02. 11:08
Nőimitátorokat gyűjtött be és "rabosított" a mexikóvárosi rendőrség. A hatóságok egy olyan férfi sorozatgyilkos után nyomoznak, aki valószínűleg magát nőnek álcázva jut be idős áldozatai lakásába.

A mexikóvárosi rendőrség a helyi transzvesztiták körében próbál a nyomára bukkani annak a férfinak, aki a gyanú szerint nőnek adja ki magát és így férkőzik idős áldozatai bizalmába.

A mexikóvárosi transzvesztiták messzemenően hajlandók együttműködni a rendőrséggel, amely szerintük túlkapást követett el, amikor nemrégiben több tucat nőimitátort gyűjtött be az utcáról, lefényképezte őket és ujjlenyomatot vett tőlük, miközben durván bánt velük.

A bűnjelek alapján a gyilkos önmagát segítséget ajánló ápolónőnek vagy szociális munkásnak adja ki magát, majd áldozatai lakásába bejutva kirabolja és megfojtja őket. Mivel áldozatai mind idős nők, a sajtóban csak "Mataviejas" néven, vagyis vénasszonygyilkosként emlegetik.

A lajstromba vett nőimitátorok közül egyiknek az ujjlenyomata sem egyezett a tettesével, aki legkevesebb 5, de lehet, hogy húsz idős hölgyet ölt meg.

A mexikói fővárosban 2003 óta 31 idős asszonyt gyilkoltak meg. Öt esetben egyeznek meg a helyszínen talált ujjlenyomatok, de a bűnjelek egy része összesen 20 esetben mutat egyazon elkövetőre utaló hasonlóságot.

A transzvesztiták szerint a gyilkos nem közülük való, de azért fantomkép osztogatásával és többen ujjlenyomat önkéntes leadásával segítik a nyomozók munkáját.