Szilvia
5 °C
16 °C

Leragasztják a traffipaxokat a Balatonnál

2008.09.19. 18:19
A nyár óta átlagosan hetente két alkalommal leragasztják a balatonföldvári, fixen telepített sebességmérő dobozát, egyszer pedig az egyik kőröshegyi traffipaxot is leragasztották.

Az ismeretlen elkövetők többnyire iskolai füzetre való vinyettát használnak, legutóbb azonban olyan fóliával ragasztották le, aminek eltávolításához az orvosi ügyeletről kellett oldószert kérni - mondta el a Független Hírügynökségnek Beke Ibolya, a Siófoki Rendőrkapitányság sajtóreferense.

A traffipaxokban eddig nem tettek kárt. A rendőrjárőrök figyelik a sebességmérőket, de eddig nem sikerült elkapni az elkövetőket.

A traffipaxok dobozban vannak, így a tettesek nem a kamerát, hanem csak a doboz nyílását ragasztják le, de ez is zavarhatja a sebességet túllépő autók azonosítását. Balatonföldváron a 7-es főúton, Kőröshegyen pedig a temetőnél van telepített traffipax.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?