Emőke
-4 °C
9 °C

Csalás vádja miatt nem avattak fel tiszteket augusztus 20-án

2006.08.21. 13:51
A katonai ügyészség folytat eljárást a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tizenegy hallgatója ellen, mert csalással akartak nyelvvizsgapapírhoz jutni.

Nem avattak fel 11 tisztet augusztus 20-án, mert a katonai ügyészség eljárást folytat ellenük, erősítette meg Piószeghy János a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem főtitkára a Hír Tv információját hétfőn az MTI-nek.

A televízió információi szerint azért nem nevezhette ki hadnaggyá a vezérkari főnök a hallgatókat, mert nem rendelkeztek az oktatási törvényben előírt nyelvvizsgával, és csalással próbálták a szükséges papírokat megszerezni.

Piószeghy János elmondta: a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem vezetése a végzősök belső avatását megelőzően tájékoztatta a honvéd vezérkar főnökét arról, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség tizenegy végzős hallgatót ügyészi eljárás alá vont.

A tájékoztatást követően a vezérkari főnök jogkörével élve az ügyészi eljárás lezárásig az érintett tizenegy végzős hallgató hivatásos állományba történő kinevezését felfüggesztette . A főtitkár elmondta: az ügyészi eljárás pontos tartalmáról nem adhat felvilágosítást.

Augusztus 20-án 144 tisztet, akik a feltételeket teljesítették és kérték hivatásos állományba való kinevezésüket, felavattak.