Gusztáv
3 °C
7 °C

6000 km-s tesztvezetés lopott autóval

2008.03.10. 12:36
Egész Ausztráliát átszelte egy lopott Hondával az a férfi, aki egy melbourne-i autószalonból hajtott el az új autóval. Az eladónak azt állította, hogy csak egy körre vinné el az autót, öt nappal később fogták el.

Letartóztatták azt a férfit Ausztráliában, aki az autószalonból ellopott és 6200 kilométeres tesztvezetésre vitt egy új autót, írja az AFP. A túra egészen öt napig tartott, és a férfi közben csaknem átért a kontinens egyik végéből a másikba.

A rendőrség elmondása alapján a harmincéves férfi besétált egy melbourne-i autókereskedésbe, ahol megkérte az egyik eladót, hogy elvihesse egy körre a kiállított 2008-as Honda Accord modellt. Csaknem húsz percig tartott, amíg sikerült meggyőznie az eladót, hogy tényleg meg akarja venni az autót. Ezt követően kitöltötte szükséges papírokat, majd elhajtott, mielőtt még az eladó beülhetett volna az anyósülésre. A férfit öt nappal később a Melbourne-től 3700 kilométerre található Tennant Creek városnál kapták el, de ott is csak azért, mert tankolás után fizetés nélkül hajtott el egy benzinkútról.

Az autót visszakapó eladó elmondása alapján az autó kijelzője 6200 megtett kilométert mutatott. "Ehhez gyakorlatilag öt napon keresztül, egész nap az autóban kellett lennie" - mondta megdöbbenve a Melbourne Herald Sun lapjának.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!