Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Bombával fenyegetőzött egy túszejtő

2006.09.28. 00:00
Két iskolát is kiürítettek Colorado államban szerdán délben, amikor egy fegyveres ember bombával kezdett fenyegetőzni, lövöldözött és túszokat ejtett.

Több lövés eldördült a Colorado állambeli Bailey egyik középiskolájában, ezért körülbelül 790 diákot evakuáltak. Az épület második emeletén egy tanteremben elbújt fegyveres férfi két nőt fogva tartott, négy túszt azonban az eset folyamán elengedett. A férfi azt mondta a kiérkező rendőröknek, hogy bomba van nála. A legfrissebb információ szerint a túszejtő halott.

A gyanúsítottról a hatóságok eleinte semmit sem tudtak, még azt sem, hogy diákok vagy tanárok. Jackie Kelley, a körzeti serif szóvivője nem tudott sérülésekről. A CNN szerint tűzszerészek és kommandósok is a helyszíre érkeztek.

A fegyveressel élő szóban és telefonon is megpróbáltak tárgyalni, kevés sikerrel, és a rendőrök megbízhatóbb kommunikációs csatornát kerestek. A szülők szinte semmit sem tudtak a gyermekeikről, adta hírül a CNN, mivel a rendőrség és az iskola semmit sem közölt velük - gyakorlatilag mindenről a tévéből értesültek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!