Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Még dolgoznak a tűzoltók a kiégett raktárnál

2008.05.03. 10:40
Még mindig folynak a pénteki kőbányai raktártűz utómunkálatai. A tűzoltók a 4500 négyzetméteres létesítmény még parázsló részein dolgoznak. A tüzet feltehetően egy hegesztésnél kipattant szikra okozta. Az oltás közben megsérült tűzoltók jól vannak.

Jelenleg is folynak az utómunkálatok a pénteken Kőbányán leégett textilraktár épületének romjain - mondta az MTI-nek szombaton reggel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. A megsemmisült mintegy 4500 négyzetméteres területen még vannak parázsló részek, amelyeket a tűzoltók folyamatosan figyelnek és oltanak - közölte Molnár Péter, hozzátéve, nem kizárt, hogy a parázsló tűzfészkek oltása vasárnapig is eltarthat.

A pénteki oltás során megsérült tűzoltók állapotáról a szóvivő azt mondta: mindhárman jól vannak, mindhárman otthon vannak. A kiemelt, ötös fokozatú tűz oltása közben két tűzoltó sérült meg; egyikük füstmérgezést szenvedett, a másiknak egy elszakadt tömlő sértette meg a térdét. Egy harmadik tűzoltó a munka során fizikailag merült ki teljesen.

A fővárosi tűzoltókat pénteken délben riasztották a X. kerületi Sibrik Miklós és Gyömrői út találkozásánál lévő textilraktárhoz. A helyszínre érkezett 130 tűzoltó tizenhat vízsugárral és három emelőkosaras vízágyúval dolgozott. A mentést nehezítette, hogy a terület vízhiányos volt, így a tűzoltók a rendőrségtől vízágyúkat, a közterület-fenntartóktól tartálykocsikat kérték segítségül. A lángokat kora estére sikerült eloltani.

Az épületkomplexumban több munkás is tartózkodott, de időben kimenekültek, így emberi életet nem kellett menteniük a tűzoltóknak. A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság hétfőn hatósági eljárás keretében indít vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a textilgyárban és a raktárban betartották-e a tűzbiztonsági előírásokat. Az első információk szerint a tüzet feltehetően hegesztésnél kipattant szikra okozta.