Sára, Márió
2 °C
6 °C

Kigyulladt egy lakótelepi lakás a X. kerületben

2001.08.17. 10:22
Csütörtök este újabb nagy erejű lakástűz pusztított Budapesten. A X. kerület Lenfonó utcában eddig ismeretlen okokból egy tízemeletes ház ötödik emeleti lakásából törtek ki a lángok az ablakon. Rövid időn belül ez a harmadik lakótelepi lakástűz Budapesten.
A rendőrök megtalálták az épületben a lakás négy lakója közül az egyiket. A másik fiatalemberről, aki a tűz kitörésekor állítólag a lakásban tartózkodott egyelőre nincs információ. A ház összes lakásának átvizsgálása után komolyabb sérültről nem érkezett jelentés - nyilatkozta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője az MTI-nek.

Egy rendőr viszont könnyebb sérüléseket szenvedett a mentési akció során - tudta meg a HavariaPress. A rendőrőrmester a lakók kimenekítése során, üvegszilánkoktól sérült meg. A helyszínre kiérkezett tizenkét tűzoltóegység mintegy hatvan tűzoltója épen térthetett vissza az akcióból. A lakók közül néhányan azonban könnyebb füstmérgezést szenvedtek.

Este tíz óra környékén a lakók már visszatérhettek - rendőrségi és tűzoltósági segítséggel - az épület épen maradt részébe. A kiégett lakások tulajdonosainak elhelyezéséről a X kerületi önkormányzat gondoskodik. A tűz keletkezésének okait jelenleg is vizsgálják.

Az üvegszilánkoktól megsérült Kupai Tibor rendőrtörzsőrmestert és két társát - Kiss Tibort és Moldován Róbertet - Kökényesi Antal, Budapest rendőr-főkapitánya pénteken kitüntette és pénzjutalomban részesítette bátor helytállásukért.