Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Felrobbant egy garázs Budapesten

2003.12.12. 07:34
Felrobbant egy gázpalack oltás közben a főváros II. kerületében, ahol egy garázs gyulladt ki pénteken hajnalban. A tűzoltókat a mentősök vizsgálják, hogy milyen mértékben sérültek meg - tudta meg az OBJEKTÍV Hírügynökség Molnár Pétertől, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivőjétől.
A tűz hajnali 6 óra körül ütött ki Budapesten a II. kerület Lehel utcában. Egy családi ház udvarán álló garázs gyulladt ki és már teljes terjedelmében égett, amikor a tűzoltók a helyszínre értek.

A riasztás III. kiemelt fokozatú volt, öt vízsugárral fogtak neki a lángok megfékezésének. Oltás közben a garázsban egy gázpalack felrobbant, a detonáció két tűzoltót fellökött. A detonációtól keletkezett lángcsóva szerencsére felettük haladt el, és így csak az eséstől szenvedtek könnyebb sérülést - mondta el Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője a Magyar Távirati Irodának.

Az orvos még vizsgálja, hogy milyen mértékben sérültek meg. A tűz a robbanástól időközben átterjedt a garázzsal szomszédos lakóház tetőszerkezetére és lakóterére is, amely teljes terjedelmében lángba borult.

Végül egy óra alatt sikerült eloltani a tüzet, de négy tűzoltókocsi a helyszínen maradt az utómunkálatok elvégzésére - tájékoztatta az MTI-t a szóvivő. A rendőrség szakértők bevonásával megkezdte a tűzeset körülményeinek vizsgálatát, az anyagi kár az előzetes becslések szerint több millió forintra tehető - mutatott rá Molnár Péter.