Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Tűz a Kőbánya-kispesti metróállomáson

2006.07.13. 18:39
Leállt a metróforgalom a csütörtök esti csúcsidőben a 3-as metró Kőbánya-Kispest és Határ út közötti szakaszán, mert kigyulladt egy tíz négyzetméteres raktárépület a végállomásnál. A szél a füstöt a peronra fújta, az utasokat a tűzoltók menekítették ki.

Eloltották a 3-as metró kőbánya-kispesti állomásánál csütörtök délután, egy dohányüzletben keletkezett tüzet; egy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak, közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-vel.

A tűz a dohánybolt raktárában, a buszvégállomás felé néző oldalon keletkezett, a füst a peronépület utasfolyosóját, és az ott lévő üzleteket töltötte meg, mondta Molnár Péter.

Az utasok többsége magától elhagyta a félig zárt területet, az üzletekben rekedteket légzőkészülékkel felszerelkezett tűzoltók kísérték ki.

Tíz autóval, 70 tűzoltó vonult a helyszínre, s a tűz megfékezése után nagyteljesítményű ventillátorokkal szellőztetik át a metróvégállomás területét.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint több embert is elláttak a nyolc autóval helyszínre vonult mentők, de csak az említett férfit kellett kisebb füstmérgezéssel kórházba szállítani.

Győrfi Pál hozzátette: az utasok között nem tört ki pánik, és mivel a metró ezen a szakaszon a felszínen közlekedik, a keletkezett füst sem rekedhetett az alagútban.

Aba Botond BKV-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy nem a metróban, hanem az üzemi területen kívül, egy pékség raktárában keletkezett a tűz.

A vezérigazgató közölte, hogy a metrószerelvények a Kőbánya-Kispest végállomásig járnak, utasokat azonban csak a Határ útig szállítanak. A végállomáson ugyanis nem tudják biztonságosan "lehozni őket az üvegfalú hídról".

A fővárosi tömegközlekedés feketenapja volt a csütörtöki. A metróvégállomásnál keletkezett tűz előtt néhány órával 221 percet állt a nagykörúti villamosforgalom.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!