Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűz a Kőbánya-kispesti metróállomáson

2006.07.13. 18:39
Leállt a metróforgalom a csütörtök esti csúcsidőben a 3-as metró Kőbánya-Kispest és Határ út közötti szakaszán, mert kigyulladt egy tíz négyzetméteres raktárépület a végállomásnál. A szél a füstöt a peronra fújta, az utasokat a tűzoltók menekítették ki.

Eloltották a 3-as metró kőbánya-kispesti állomásánál csütörtök délután, egy dohányüzletben keletkezett tüzet; egy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak, közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-vel.

A tűz a dohánybolt raktárában, a buszvégállomás felé néző oldalon keletkezett, a füst a peronépület utasfolyosóját, és az ott lévő üzleteket töltötte meg, mondta Molnár Péter.

Az utasok többsége magától elhagyta a félig zárt területet, az üzletekben rekedteket légzőkészülékkel felszerelkezett tűzoltók kísérték ki.

Tíz autóval, 70 tűzoltó vonult a helyszínre, s a tűz megfékezése után nagyteljesítményű ventillátorokkal szellőztetik át a metróvégállomás területét.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint több embert is elláttak a nyolc autóval helyszínre vonult mentők, de csak az említett férfit kellett kisebb füstmérgezéssel kórházba szállítani.

Győrfi Pál hozzátette: az utasok között nem tört ki pánik, és mivel a metró ezen a szakaszon a felszínen közlekedik, a keletkezett füst sem rekedhetett az alagútban.

Aba Botond BKV-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy nem a metróban, hanem az üzemi területen kívül, egy pékség raktárában keletkezett a tűz.

A vezérigazgató közölte, hogy a metrószerelvények a Kőbánya-Kispest végállomásig járnak, utasokat azonban csak a Határ útig szállítanak. A végállomáson ugyanis nem tudják biztonságosan "lehozni őket az üvegfalú hídról".

A fővárosi tömegközlekedés feketenapja volt a csütörtöki. A metróvégállomásnál keletkezett tűz előtt néhány órával 221 percet állt a nagykörúti villamosforgalom.