Alfréd
-2 °C
2 °C

Hat gyermek halt meg lakástűzben

2006.03.01. 13:49
Varsótól 80 kilométerre északnyugatra, Kinikiben különös családi tragádia történt: tűz ütött ki egy házban délelőtt, a szomszédba szaladó anyát azonban nem követték gyerekei, akik végül bennégtek.

Hat - hét hónap és tizenhat év közötti - gyermek vesztette életét szerdán, amikor kigyulladt a házuk a Varsótól 80 kilométerre északnyugatra fekvő Kiniki faluban - közölték a tűzoltók. A tűz reggel háromnegyed tízkor tört ki, és gyorsan elterjedt a házban. Hat gyermek meghalt - közölte Dariusz Malinowski, a varsói vajdaság tűzoltóságának szóvivője. Az anya sokkos állapotban kórházban van.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, de a körülmények meglepőek. Az anya a szomszédba szaladt, hogy kihívja a tűzoltókat, de egyetlen gyermeke sem követte, holott ilyenkor már általában nem alszanak - tette hozzá a tűzoltóság szóvivője. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben - tette hozzá Malinowski.

Február közepén, az ugyancsak a mazóviai vajdaságban fekvő Skarzynben egy 2 éves kislány és 4 éves bátyja halt meg egy lakástűzben. A tüzet valószínűleg a gyerekek okozták, akiket szüleik magukra hagytak, és rájuk zárták az ajtót. A szülők néhány óra múltán kerültek elő, ittas állapotban. Mindkettőt letartóztatták.