Endre, Elek
16 °C
28 °C

Martonyi kapta az Uborka-díjat

2000.10.26. 08:58
Martonyi János nyerte idén az Uborka-díjat. A közszolgálati televízió politikai bábkabaréjának kilencedik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen a külügyminiszter Szabó László Zsolttól, az MTV elnökétől vehette át saját, gumiból készült fejét. Az eddigi díjazottak között van például Horn Gyula, Torgyán József, Lezsák Sándor és Kósáné Kovács Magda is.
A Gundel Étteremben rendezték szerdán a közszolgálati televízió Uborka című műsorának kilencedik születésnapját. Ebből az alkalomból átadásra került az Uborka-díj is, amelyet minden évben az a politikai személyiség kap, aki rendszeres megjelenésével abban az évben ,,uralta" a műsort. Idén Martonyi János külügyminiszter érdemelte ki a díjat, aki Szabó László Zsolttól, az MTV elnökétől vehette át saját fejének gumiból készült másolatát.

Martonyi János
A műsort se nézi, a figura sem tetszik
A díjátadást követő rövid beszédében Martonyi elmondta, hogy meglepő és megtisztelő is egyben, hogy 2000-ben ő kapta ezt a rangos kitüntetést, bár bevallotta, hogy eddig nem sokszor látta a műsort, és a róla mintázott figura sem igazán nyerte meg a tetszését. A külügyi tárca vezetője kifogásolta például, hogy túl hosszú és dús a Martonyi-báb haja, illetve felhívta a készítők figyelmét arra is, hogy időközben megőszült a bajusza, így a hasonlóság kedvéért tanácsos lenne, ha ezeket a hibákat korrigálnák.

A politikai bábkabaré az MTV egyik legnézettebb műsora. Eddig mintegy 141 különböző bábú, a magyar politikai közélet ismert személyiségei és külföldi sztárok életnagyságú, gumiból elkészített hasonmása szerepelt benne. Az Uborka eddigi díjazottjai között szerepel például Horn Gyula, Torgyán József, Lezsák Sándor és Kósáné Kovács Magda is.