Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Nem járókelő halt meg az Üllői úti falomlásban

2008.12.01. 13:45
Le volt zárva a járda az Üllői úton, biztosan nem járókelőre omlott a Bolyai főiskola homlokzata, ezt mondja a ferencvárosi önkormányzat referense. A rendőrség továbbra sem tudja, ki az az 50 éves férfi, aki életét vesztette a balesetben.

Feltehetően egy hajléktalan vagy egy munkás halt meg, amikor eddig tisztázatlan okból leomlott az Üllői úton egy bontás alatt álló épület homlokzata, közölte Temesi Sándor, a ferencvárosi önkormányzat sajtóreferense.

A távirati iroda úgy tudja, a szombaton történteknek volt egy szemtanúja is, aki látta, hogy az omlással egy időben szaladt ki az 50 év körüli férfi a házból a járda felé, ám szerencsétlenségére az épület éppen abba az irányba omlott, és teljesen maga alá temette.

Temesi Sándor közölte, a korábbi hírekkel szemben a járda már az omlás idején is le volt zárva, így a férfi a bekerített bontási területen belül lelte halálát, nem pedig utcai járókelőként. Az épület már az omlás előtt is "megmozdult", a munkások ezért hagyták el a területet.

Az eddigi adatok szerint az omlásért az épület "feltáratlan műszaki állapota" a felelős. Ez azt jelenti, hogy korábban olyan szerkezeti átalakítást végeztek az épületen, amitől megváltozott a statikája, ezzel pedig a bontás során nem számoltak.

Az épület szeptemberig a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolának adott otthont, a honvédség ekkor hagyta el az ingatlant, ezt követően kapta meg a ferencvárosi önkormányzat.

A kerület röviddel ezután két lépcsőben értékesítette az ingatlant, így a bontásra már az új cég adott megbízást egy beruházónak. A tulajdonos tervei szerint a területen lakóépületek és irodaházak állnának a jövőben, ehhez azonban még módosítani kell a szabályozási tervet. A mostani szabályozás szerint ugyanis csak laktanya állhatna a Könyves Kálmán körúthoz közeli Üllői úti területen.

Az Index kérdésére hétfőn délelőtt azt közölték a BRFK sajtóügyeletén, hogy továbbra sem sikerült azonosítani az 50 év körüli áldozatot.