Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

A Szegeden eltűnt lány holttestét találhatták meg a Vajdaságban

2006.08.17. 21:45
Valószínűleg annak a 14 éves lánynak a holttestét találták meg és temették el a Vajdaságban, Martonosnál, aki július 29-én, Szeged belvárosánál merült el a Tiszában.

Nagy valószínűséggel a Vajdaságban találták meg holtan, és ott is temették el augusztus 4-én azt a 14 éves lányt, aki július 29-én Szeged belvárosában tűnt el egy szabadstrandon, közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére csütörtökön, megerősítve a Magyar Televízió Híradójának információját.

Június 29-én két tizenéves lány Szeged belvárosában fürdött a folyóban, ám a hirtelen mélyülő parttól megijedtek és pánikba estek. Egy fiatal nő sietett a segítségükre, a fiatalabb - tízesztendős gyereket - kimentette, az idősebb lány azonban elmerült, mondta Tuczakov Szilvána.

Nagy valószínűséggel ő az 

A lányt a vízben és a parton is keresték a rendőrség és a tűzoltóság szakemberei, búvárok is részt vettek a kutatásban, amely a következő napokban is folytatódott. A balesetet követően a magyar rendőrség írásban tájékoztatta a szerbiai hatóságokat, közölte az őrnagy.

A szerb rendőrség a határ menti együttműködés keretében egy héttel ezelőtt küldött fényképeket, amelyek egy lányról készültek, akinek a holttestét július 31-én találták meg a Tiszában, a határ túloldalán Martonosnál. Az azonosítás során kiderült, hogy a képeken nagy valószínűséggel a Szegeden eltűnt lány szerepel, tette hozzá.

Mivel a magyar rendőrséghez még nem érkezett részletes személyleírás, és a holttest megtalálásának körülményeiről sem kaptak hivatalos tájékoztatást, teljes bizonyossággal nem lehet kijelenteni, hogy a Szegeden eltűnt lányt találták meg a Vajdaságban, mondta Tuczakov Szilvána.