Vámpírhölgy Berlin utcáin

2001.03.24. 22:00
A német rendőrség csütörtökön Berlinben letartóztatott egy nőt, aki vámpírnak képzelte magát, és az utcán embereket próbált megharapni. A 21 éves fiatal nőt pszichiátriai megfigyelés alá helyezték. A vámpírok és drakulák "hazájában", Romániában, a turizmusért felelős miniszter 60 millió dollárért Drakula Landet építtet.
Lugosi Béla, mint Dracula gróf...
Letartóztatták és pszichiátriai megfigyelés alá helyezték csütörtökön azt a 21 éves nőt, aki, miután Berlin utcáin "vámpír vagyok és szomjas" kiáltásokkal riogatta a járókelőket, megpróbálta megharapni őket. Hansjörg Draeger a berlini rendőrség szóvivője a Reuters hírügynökségnek elmondta: a fiatal nő három ember nyakára támadt néhány perc leforgása alatt.

A vámpír három áldozata

Először egy 20 éves nő nyakát próbálta "megkóstolni" egy orvosi rendelőben, de áldozata megmenekült. A "vámpírlány" ezután egy gyorsétterembe rohant, ahol egy 40 éves pincér nyakát harapta meg. Néhány perccel később az ámokfutó az utcán támadott meg egy 88 éves öregasszonyt, akinek először a nyakát vágta el egy darab üveggel, majd a fülébe harapott.

A helyszínre hívott rendőröknek sem kegyelmezett a fiatal hölgy, letartóztatása közben a rendfenntartókat is harapdálta.

... és Vlad Tepes, a legenda elindítója
Drakula Land - 60 millió dollár

Romániában a turizmusért felelős miniszter, Matei Dan, március közepén jelentette be, hogy egy 60 millió dolláros terv keretében minisztériuma idegenforgalmi céllal Drakula Landet kíván építtetni. A turisztikai park a vámpírlegendákat elindító Vlad Tepes uralkodó kastélyainak egyikében üzemel majd, és a világszerte létező több ezer Drakula-klubbal való kapcsolattartást is felvállalja.

  • Tippek
  • Árfolyam