Piroska
-2 °C
5 °C

Molotov-koktélokkal csaptak össze vanyarci családok

2005.09.05. 10:46
Kétszer is riasztani kellett a pásztói rendőröket a Nógrád megyei Vanyarcra vasárnap. Két helyi család között ugyanis tettlegességig fajult a vita. Este az egyik megfenyegetett férfi házánál téglákkal, Molotov-koktéllal és botokkal felfegyverkezve jelentek meg a másik család tagjai.

Hat embert vettek őrizetbe a rendőrök azután, hogy tettlegességig fajult két család nézeteltérése a Nógrád megyei Vanyarcon. A pásztói rendőröket először még vasárnap délben riasztották a faluba, azzal, hogy egy férfit egy másik helybéli család több tagja fenyegetett meg.

A helyszínre kiszálló rendőrök hatására némileg visszakoztak a haragosok, a rendőröknek így nem kellett közbeavatkozniuk. A rendőri fellépés ellenére azonban a két család között nem csitultak a kedélyek, sőt kora este, öt óra előtt nem sokkal a megfenyegetett férfi házánál téglákkal, Molotov-koktéllal és botokkal felfegyverkezve jelentek meg a másik család tagjai. A támadók ezután két Molotov-koktélt, valamint több követ és téglát dobtak be a ház udvarába, ezzel megrongálták az ott parkoló személygépkocsit, áll a megyei rendőrség hétfői közleményében.

Az ismét kihívott pásztói rendőrök ekkor márt hat férfit előállítottak, akiket kihallgatásuk után őrizetbe is vettek. A legidősebb férfi 58 éves, a legfiatalabb pedig 16 éves, mindannyiuk ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást.