Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Rendőrök elől villanyoszlopra mászott, meghalt

2007.06.02. 12:25
A Vas megyei Vásárosmiskén egy 35 éves hajléktalan egy lámpaoszlopra mászott az őt igazoltatni akaró rendőrök elől, majd hirtelen lezuhant onnan. Az orvosszakértő szerint áramütés érte.

Halálos áramütés ért egy hajléktalan férfit, aki a rendőri igazoltatás elől egy villanyoszlopra mászott a Vas megyei Vásárosmiskén - közölte az MTI-vel a rendőrség szombaton.

Pénteken este 8 óra körül a helyi körzeti megbízott arra lett figyelmes, hogy egy kerékpározó férfi nagy csomagot szállít biciklijén. Mivel a községben és a szomszédos Sitkén a napokban több pincebetörés történt, ezért a faluban lakó szolgálaton kívüli rendőr előbb magához vette szolgálati igazolványát, majd a kerékpározó után eredt, hogy igazoltassa.

A körzeti megbízott közben felismerte a hajléktalant, akit a bíróság már többször elítélt vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, legutóbb 1 év 2 hónap szabadságvesztésből szabadult. A férfi a rendőrség hivatalos közlése szerint "nem mutatott együttműködési szándékot", a civil ruhás, szolgálaton kívüli rendőr pedig nem akart kényszerintézkedést alkalmazni, így telefonon értesítette a szolgálatban lévő sárvári kollégáit és kérte, hogy jöjjenek a helyszínre.

Közben a férfi felmászott egy közeli villanyoszlopra, ahonnan azt kiabálta, hogy amióta kiszabadult állandóan zaklatják. Az intézkedő rendőr többször felszólította a férfit, hogy jöjjön le, mert agyonüti az áram.

"Amikor megérkeztek a sárvári kollégák, a férfi hirtelen leesett az oszlopról, és a mentősök már csak a 35 éves hajléktalan halálának beálltát tudták megállapítani" - áll a rendőrség hivatalos sajtóközleményében.

A halottszemle során az orvosszakértő megállapította, hogy a hajléktalant áramütés érte. A haláleset kivizsgálása mellett a sárvári rendőrkapitányság vezetője belső vizsgálatot is elrendelt annak tisztázása érdekében, hogy történt-e az ügyben rendőri mulasztás.