Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Évekig lopott autóval járt Hiller

2005.01.17. 06:59
Hiller István éveken keresztül egy lopott Volkswagen Ventót hajtott - tudta meg a Blikk. A kocsi tulajdonosa hiába kérte vissza autóját, a politikus nem akart megválni tőle. A férfi a bírósághoz fordult és az ő javára ítéltek.
Csak fél évig hajthatta az Ausztriában élő Visokay Dezső Volkswagen Ventóját, amikor 1993-ban Győrben ellopták tőle. Három évre rá értesült, hogy egy oroszlányi férfinál van a kocsi, megpróbálta visszakapni, ám mire érte ment, már más birtokolta. A magyar hatóságoktól hiába várt segítséget, nem adták ki az új tulajdonos nevét és címét. Végül 1998-ban találták meg az autót Budapesten.

Visokay időközben a bírósághoz fordult. Az eljárás során kiderült, hogy - hosszú tulajdonosi láncolat végén - 2001-ben Hiller István, jelenlegi szocialista pártelnök birtokába került a kocsi.

Nem adta vissza

"Ő jóhiszemű vásárló volt, nem tudta, hogy lopott autót vett - mondta el a Blikknek Visokay. - Engem ez viszont nem érdekelt, én vissza akartam kapni az autómat, ő meg nem adta."

A pereskedés elhúzódott, végül tavaly szeptemberben született meg másodfokon is a döntés. "A bíróság is úgy ítélt, hogy engem illet a Ventó, ám az előírt 15 nap helyett csak három hónapra rá kaptam meg az időközben jócskán leszanált autómat. Amikor ellopták, 15 ezer kilométer volt benne, most pedig 170 ezer" - panaszkodott a férfi.

Hiller rosszul járt, nemcsak a félmilliós kocsit vették el tőle, hanem a több mint 200 ezer forint perköltséget is neki kellett állnia. "Sajnálom, hogy vissza kellett adnom, ez volt a család első komoly autója" - mondta a pártelnök a Blikknek.